Movements Watch Service Hengelo (O)

Bij deze horlogemakers mijn Waltham uit 1914 laten restaureren.
Een aangelaste lug was gebroken en de andere was ook maar zozo. Deze zijn vervangen door gouden lugs. Verder is het kaliber afgeregeld maar dat had nog wat voeten in de aarde. Ze kregen het in 1e instantie niet voor elkaar (oa een te korte gangreserve) en het heeft ook bijna 2 jaar geduurd! Maar met vasthoudendheid en hulp van een andere (in antieke uurwerken gespecialiseerde) uurwerkmaker is het uiteindelijk toch goed gekomen. De afgesproken prijs kon voor hun allang niet meer uit natuurlijk, maar daar kreeg ik zelfs nog een behoorlijke korting op.

Bij het ophalen van de Waltham liet ik mijn Seiko Chronograph achter. De kroon was los gekomen (dit is mijn werkpaard voor zware omstandigheden). Batterij werd vervangen en het horloge werd afgedicht en heeft een afpers-controle gehad. Uiteraard ook een poetsbeurtje. Voor een mats-prijs van € 20 kon ik hem de volgende dag al ophalen!

Dikke duim voor Jasper en Michel! :+1:

6 likes

Wat blijft hij toch enorm mooi he die Waltham!! Koesteren hoor!

1 like

En de Sturmanskie met wat probleempjes vandaag opgehaald (vrijdag gebracht).

Dacht een rare kras (circel) op het glas te hebben (zie pic tussen 8 en 9), balen als een stekker.
Bij nadere beschouwing zag ik dat dit een plastic ‘frutsel’ was aan de onderkant van het glas dat ergens los was gekomen. Verder liep de kleine seconde onregelmatig (zonder invloed op de tijdsweergave trouwens). Bleef soms hangen, en viel dan weer een stukje. Maar zonder invloed op de tijdsweergave, liep en loopt perfect op tijd.

Snel en prima klaargemaakt door MWS voor weinig, de Sputnik is weer als nieuw!

1 like

Ben een fan van de Waltman!

1 like

En de Waltham vind ik ook mooi, haha sorry voor de spelfout.

Ook maar eens een pluim voor Movement Watch Service uit mijn eigen woonplaats Hengelo.

De laatste jaren zijn er daar servicebeurtjes voor me uitgevoerd, een reparatie gedaan en heb ik een bijzonder mooi bandje gekocht. Laatst liep ik binnen met mijn onkunde over het instellen van een full complication Oris en werd keurig zonder kosten rustig geholpen en voorgelicht,

In de etalage liggen ook diverse Staudt modellen!

1 like

Ik heb onlangs mijn Omega Seamaster 200 Pre-Bond Tropical Full Size daarheen verzonden.

Daar wordt het volgende in orde gemaakt:

  • Uurwerk geheel in orde maken
  • Alle pakkingen vervangen voor de waterdichtheid
  • Kroon vervangen
  • Kast en band zgm opmaken. (de band is double) hier moet niet teveel materiaal van worden opgeschuurd want dan gaat het goud er van af.
  • De lunette opvullen op 12 uur met tritium. (tritiumpunt)
  • Waterdicht test.
  • Verlengen horlogeband.

Dit zou ongeveer 5 weken duren in verband met het bestellen van onderdelen. De prijsopgave leek mij schappelijk. Ik ben heel erg benieuwd wat hieruit gaat komen en ik hou jullie op de hoogte!

1 like

Misschien ook maar eens mailen wat het restaureren van mijn stowa kost. Nieuw glaasje, lug rechtzetten, kast+ kroon opnieuw verchromen/polijsten.
Misschien een klein beurtje voor het uurwerk.
Zal wel niet de hele wereld kosten toch?

Wat is niet de wereld volgens jou?

Dat ligt eraan, wat ik het waard vind :smile:

Update:

Heb het horloge weer ontvangen van Movements. Ik ben tevreden over de service (prijs - qualiteit verhouding) ook al hebben ze een aanpassing gedaan waar ik niet persé om gevraagd heb en zijn ze ook iets vergeten. Ze zouden de ‘pip’ op 12 uur inkleuren met tritium, dit is niet gebeurd. Ze hebben het tritium vervangen van de wijzers aangezien dat bij mij aan het verslijten was, dit hebben ze op eigen initiatief gedaan. Het duurde wat langer voordat ik het horloge weer had aangezien het blijkbaar waterschade heet gehad en om die reden moest het wat langer getest worden. Het horloge liep namelijk ook niet toen ik het erheen bracht. Gelukkig kon het 1441 uurwerk wel behouden worden.

Ze zijn omega specialist en om die reden vond ik de prijs die ze vroegen voor een compleet revisie en de kroon vervangen (nieuw) in combinatie met een mooi Omega travel doosje niet duur, namelijk €275.

Dit is het resultaat:

Mocht iemand dit lezen om te bedenken of ze hun horloge daarheen willen sturen, dan raad ik ze zeker aan.

En wederom een positieve ervaring met de mannen (en ik geloof tegenwoordig ook vrouw) van Movements in Hengelo.

Gisteren kwam de kroon met stift los van de Glycine F104 en ook meteen maar de Helgray meegenomen waarvan de chrono-reset niet meer werkte.

Dit laatste had alles te maken met mijn werk van vorig jaar, waarbij je de handen toch behoorlijk vuil moest maken.

Meteen ook maar een nieuwe batterij laten plaatsen want die zat er al een tijdje in.

Was rond half 2 in Hengelo, en de verwachting was dat het vrijdag klaar zou zijn, maar 2 uur later werd ik al gebeld dat het al klaar was!

Topservice en bloedsnel en dat ook nog voor imo een zeer acceptabele prijs.

:trophy: voor Movements Hengelo!