NA: Breitling Navitimer 816

Het kan niet op! Ik verkocht onlangs mijn Navitimer World via dit forum omdat ik, ondanks het feit dat het een prachtig horloge is, niet het gevoel had dat het DE Navitimer was om te hebben in de verzameling. Een Navitimer hoort voor mij immers een reverse panda te zijn met de 3 subdials onderaan.

Ik heb dan vervolgens lang getwijfeld voor een 43 of 46mm B01, maar stiekem vond ik de 806 dan weer vetter en iconischer. Het probleem is echter, ik heb zo’n 806 al gehad en op mijn boomstammen viel die nogal klein uit… Geen gemakkelijke keuze dus.

Maar… na wat zitten rondklikken op Chrono24, kwam ik plots de 816 tegen. Dat is een horloge dat ik nog niet eerder had gezien, want in deze kastvorm huist meestal een Chrono Matic bi-compax. Die vind ik wel leuk, maar het is geen Navitimer.

De 816 daarentegen heeft dezelfde layout dan de 806 en de meeste exemplaren zijn eveneens uitgevoerd met de Venus 178 (de vroegere hadden een Valjoux 72 en zijn een stuk duurder). Maar het leuke is dus dat deze jongens een kast hebben van 47mm! De 816 is ook vrij zeldzaam omdat deze “slechts” 10 jaar geproduceerd is geweest, wat weinig is in Navitimer-termen. Bovendien is hij ook niet in enorme oplagen geproduceerd. Ik was op slag verliefd en ik heb meteen toegehapt.

De nieuwe aanwinst kwam dan eerder vandaag binnen:

Ik heb ‘m voorlopig op een racing style strap gezet die ik wel leuk vind matchen met de wijzertjes, maar ik heb er een Staib milanese mesh band voor besteld waarvan ik denk dat hij er prima op zal staan. Ik ben er in ieder geval erg blij mee! Het is de ideale mix tussen vintage en een moderne grootte voor iemand met stevige polsen. En dankzij de dial layout en het Venus 178 movement is dit een echte Navitimer in mijn boekje!

53 likes

Van harte met je nieuwe aanwinst! :blush: :+1: Nog een topper erbij! :ok_hand:

1 like

Ja ik heb best nog wat te vertellen en ik realiseerde me gisteren dat ik achterliep op dit forum :rofl:

Ik heb in de afgelopen maanden flink huisgehouden in de verzameling en er zijn nog wel een paar stukken die een introductie waard zijn. To be continued!

4 likes

mooie tijd ermee, dit is het voordeel als je boomstammen hebt ipv takjes :wink: :sunglasses:

1 like

Bedankt! Ik moet wel zeggen, voor z’n 47mm draagt hij eigenlijk erg klein. Hij voelt meer aan als een moderne 43mm, doordat de lug to lug afstand aan de kleine kant is.

Volgens mij ook perfect doenbaar voor polsen onder de 18cm (ik zit zelf aan 21cm).

wow dat is groot , scheelt 4 cm :crazy_face:

1 like

Gaat lekker nr 3 in 2 dagen.
:+1:

1 like

Niet echt, die andere 2 die had ik al een paar weken :wink:

1 like

Dan wil ik mn likes terug. :joy:

2 likes

ze mogen zeggen wat ze willen, maar die breitlings zijn mooi horloges :+1:

1 like

Gefeliciteerd en veel plezier met je NA!

1 like

Gefeliciteerd :ok_hand:t2:

1 like

Gaaf ding! Hoor ik daar een Navi op een mesh?

5 likes

Prachtig!

1 like

Prachtig horloge waar je inderdaad wel wat grotere polsen voor moet hebben.

Maar ik zeg je :ok_hand:

1 like

Gaaf horloge hoor! Veel draag plezier!

1 like

Gaaf :ok_hand:

1 like

Heel mooi! En een beetje jaloers dat zoiets voor mij helaas te groot is…

1 like

Ernstig lekker dit!

1 like

Lekker bezig! Ben benieuwd naar de komende topics :sunglasses:

1 like