NA: (Ook al) Een mooi verjaardags cadeau. "This is it!"

Zoals velen onder ons upgraden we onze collectie naar een iets hoger segment. Tenminste zo gaat het hier en ik vermoed dat ik geen uitzonderlijk type ben.

Ik ben jaren geleden begonnen met een klokkie van de voor ons bekende plakmerken specialist nadat ik wat horloges heb gehad waar we hier eigenlijk niet over mogen praten :blush:. Ik vond het al heel wat dat er een seiko uurwerk in zat. Een hele tijd later had ik de drang om iets nieuws te kopen. Ik ben bang dat het hier fout is gegaan. Ik durfde ik mijn vriendin eigenlijk nauwelijks te vertellen dat ik een horloge ging kopen die meer dan honderd euro zou gaan kosten.

Ik had wat geld vrijgemaakt door verkopen en ging dat ik gebruiken voor een horloge. What Else? Er kwam weer een automaat, maar dan van een iets betere kwaliteit. De toestemming werd nipt goedgekeurd door de commissie.

Voor m’n werk had ik veelal chinese klokjes van aliexpress. Ze kosten geen drol, maar je hebt er ook niet veel aan, want ze sneuvelden bij bosjes. Er moest dus iets stevigers komen. Weer moest ik vertellen dat ik een horloge ging kopen. Echter kon ik bij de directrice nu een goed argument aandragen en was de aanschaf ook snel rond.

Ik was inmiddels al een hele tijd aanwezig hier op het forum en het viel mij op dat bijna iedereen wel een seiko had of gehad heeft. En ik niet. Dat kan natuurlijk niet dus moest er een seiko komen. Deze lag al op de deurmat voordat ik had verteld dat ik weer een horloge ging kopen. Ik had de procedure voor aankoop van een horloge niet goed uitgevoerd. Ik had de volgorde verkeerd.

Ik wist dat ik voor m’n vijftigste verjaardag een horloge mocht uitzoeken. Ik kon er echter maar moeilijk achter komen wat het budget was. Telkens peilen of zij het horloge mooi vond wat ik ook mooi vond en foto’s laten zien waar de prijs ook wel heel duidelijk bij vermeld stond :grin:. Uiteindelijk wist ik het budget ongeveer en had eigenlijk m’n keuze ook al wel gemaakt. Zie dit topic. Na veel zoeken waar ik de beste prijs kon krijgen bij een juwelier waar ik hem ook kon passen, want ik wilde niet zo’n bedrag uitgeven en niet weten of ik hem in real life wel mooi zou vinden. Ik ging echter daarvoor al twijfelen en heb in overleg uiteraard het budget iets opgeschroefd op zoek gegaan naar de juiste juwelier. Mijn vriendin wilde niet dat ik een “tweedehandsje” zou kopen ondanks dat ik haar vele tweedehandsjes heb laten zien waarvan je nauwelijks kan zien dat het is gedragen. Ook hier op het forum. Uiteindelijk hebben we het horloge gekocht bij de juwelier waar ik ook de Tissot heb gekocht. En tegen een zeer goede prijs.

Het horloge is al in februari gekocht en heeft een aantal weken ingepakt op een kastje gestaan zonder dat ik het mocht openen. :smirk:

Vannacht was het zover en heb ik de doos mogen open. Ik wordt zondag 50 en vandaag(vanavond) is er party in een kroeg hier in het dorp en zal op zondag niet erg helder zijn.

Ik zal mijn verhaaltje hier afkappen en jullie vertellen wat het is geworden en de (vele)foto’s laten zien.

Het is geworden een Breitling Colt 44 automatic op een professional 3 band. (en nee, ik ben geen autoverkoper :wink:)

Let op dit detail

En als laatste de vereniging met z’n concurenten

Dankje voor het kijken.

49 likes

Gefeliciteerd met je verjaardag en met de Colt :smile::+1:

1 like

Gefeliciteerd met je verjaardag en met deze topper​:+1::+1:

1 like

Van harte en een geweldig dikke klok! :+1:

1 like

Een gelukkige! En proficiat met de aanwinst.

1 like

2 x gefeliciteerd! Mooi verhaal, mooie aanwinst…

Grt. Marco

1 like

Mooie aanwinst en dubbel gefeliciteerd :thumbsup:

1 like

Gefeliciteerd! En de Colt is een hele mooie aanwinst!

1 like

Van harte! Mooie Breitling en in tegenstelling tot de navitimer snap ik op deze wijzerplaat tenminste wat er aan de hand is :wink:

1 like

Van harte met je 50e! En wat een mooi cadeau ook. :thumbsup:

1 like

Van harte Abraham, ook met de nieuwe aanwinst.:wink:

1 like

Dat is nog eens een cadeau. Erg mooi.
Gefeliciteerd met je nieuwe aanwinst en alvast met je verjaardag.

1 like

Mijn beste,

Leuk om te lezen en vooral ook om te zien!!
Proficiat, dan ook met deze prachtige aanwinst.
Ik wens je er vele aangename momenten mee!!

Orologio Signaturis Temporis. :wink:

1 like

Gefeliciteerd met je verjaardag, en je klok. Prachtig cadeau voor een mooie leeftijd.

Normaliter vind ik Breitlings (met uitzondering van de Navitimer) niet mooi, omdat ze een te ronde bezel en lugs hebben. Die Colt die jij hebt gekocht/gekregen is echter tof. Hij ziet er strakker uit dan wat ik normaal in het hoofd heb, en ook de cirkels op de wijzerplaat met de rode punt aan de secondenwijzer zijn erg tof.

Chapeau dus, je hebt een Breitling weten te kopen/krijgen die er zelfs hier heel erg goed in wil, en ik bedoel dat als compliment.

Zijn Breitlings strakker aan het worden dan vroeger? Of zijn er teveel rot gepolijste exemplaren in omloop op de tweedehands markt?

1 like

Van Harte Abraham! Een prachtig en blijvend cadeau waar je veel lol aan zult beleven!

1 like

Breitlings zijn hoe langer hoe diverser aan het worden qua design! Good thing!

1 like

Met die Colt precies in de roos geschoten dus :wink:

Proficiat met alles!

1 like

Proficiat!

1 like

Gefeliciteerd met zowel je verjaardag als de Colt! Veel plezier met allebei. :thumbsup:

1 like

Mooi hoor en gefeliciteerd

1 like