NA: Oris Aquis Date met KO strap

Vorige maand kwam de Oris Aquis Date binnen als opvolger van de B1. Prachtige duiker, genoeg draadjes hierover, maar ik wilde hem ook een beetje als “dressy diver” inzetten. Dat schreeuwde om een mooie leren band, maar ik wilde wel een band die perfect aansloot op de lugs.

Aangeklopt bij @Ko_ , de leermeester. Met hem alle maten van de Aquis Date doorgenomen zodat hij een band perfect op maat kon maken. Vandaag kwam hij binnen, echt perfect aansluitend op de lugs van de kast, mooi gestikt en netjes aflopend naar 22mm voor de buckle die ik al had. Een echte topband, bedankt en hulde aan Ko!

Hij heeft er ook een mal voor gemaakt, dus als er meer mensen een band willen voor de Aquis zou ik bij hem aankloppen. Hier wat foto’s genomen met de telefoon:
[URL=http://s356.photobucket.com/user/MotoSkooly/media/Koband1_zpsav6jjnwk.jpg.html]

[/URL][URL=http://s356.photobucket.com/user/MotoSkooly/media/Koband2_zpstktm2erj.jpg.html][/URL][URL=http://s356.photobucket.com/user/MotoSkooly/media/Koband3_zpslmhdovtw.jpg.html][/URL]

25 likes

Dat ziet er echt gaaf uit! misschien dat mijn Aquis er ook aan moet geloven. Bedankt voor het posten!

1 like

de band staat hem echt goed!
Geeft gelijk weer een hele andere uitstraling…

1 like

Prachtige combi. Ik weet waar ik moet zijn voor een band.

1 like

Erg mooi!
En @Ko_ is top :ok_hand:

Mvg. Bertjan

1 like

Mooi!

1 like

Schitterende combo. En Co dit is vakmanschap! Bedankt voor het delen.

1 like

Erg mooi! Hulde aan Ko voor zijn talent!

1 like

hele mooie combi en heel mooi werk!!!

1 like

Mooie combi. Staat erg sjiek.

1 like

Gave combi :+1:
Had ik niet verwacht

1 like

Prachtig, dat biedt weer mogelijkheden.

Ziet er netjes uit! Maar ik houd toch meer van origineel.

Prachtig werk. Dit is exact de reden waarom ik een aquis nu wel overweeg! Het gebrek aan mogelijkheden om banden te verwisselen weerhield mij van aanschaf, maar nu is het toch zeker een horloge voor het verlanglijstje. Chapeau!!

1 like

Hmmmm, mooie klok! Bandje vind ik wat minder. Het past gewoon niet tussen die lugs.
Persoonlijk zou ik eerder (naast de rubber of stalen band) voor een verdikte leren band gaan of nog eerder iets als deze gasgasbones. Kun je eventueel ook mee het water in.

https://scontent.cdninstagram.com/t51.2885-15/s480x480/e35/12424694_237203413285084_1905408267_n.jpg?ig_cache_key=MTE3OTE1MjMzMjk1OTc0MjQxMQ%3D%3D.2.l

Add: door deze verdikking lijkt de band echt voor de klok gemaakt en niet een bestaande band met ingeknipte hoekjes.

Die laatste band is zeker ook mooi, de verdikking lijkt op die van de rubber band. Echter heb ik de rubberen band gehad op zijn voorganger en dat vind ik bij warm weer toch minder comfortabel als leer.

Ter verduidelijking: de Ko band is geen bestaande band met ingeknipte hoekjes. Hij wordt volledig op maat voor de Aquis Date en op de wens van de koper gemaakt en past erg goed tussen de lugs. En voor een hele nette prijs.

2 likes

Staat em verassend goed. Laatst in een ander topic ook een foto gezien van een Aquis op leer, vond ik toen helemaal niets. Deze staat hem eigenlijk nog best goed!

Of ik hem zelf ook op leer zou zetten, ik weet het niet. Ben erg gecharmeerd van de rubberen band (en helemaal niet van de stalen band). Maar door jouw fotos sluit ik niet uit het ooit te proberen.

1 like

Ik zou met die GasGasBones niet het water ingaan! Ik heb verhalen gelezen dat het klittenband loslaat als het nat wordt. Ik heb zelf een GGB gehad en het klopt idd.
Oppassen dus, anders ligt je mooie Oris straks op de bodem…

Groet,
Ronald

Staat hem goed! Het kan dus toch…

1 like

Oke! Geen GGB dus! :frowning: