NA: Seiko presage SSA347J1

Een tijd terug al de “nieuwe cocktail time” SRPB41 tegen gekomen en die stond eigenlijk al een tijdje hoog op het lijstje. Lang naar gekeken, lang over getwijfeld. De kleur zou op alle foto’s en filmpjes meer blauw zijn en in het echt wat grijzer uitvallen. Tot een paar weken terug toen de SSA347 voorbij kwam. Zelfde idee qua plaat, iets blauwer van kleur, en met een power reserve indicator en andere datum aanduiding. Het was duidelijk, dit wordt m :grin:.

Na wat googelen bleek dat daadwerkelijk bestellen nog wat uitzoekwerk zou vergen, in tegenstelling tot de SRPB41 die voor onder de 400 euro te vinden valt staat de SSA347 op de bekende websites voor alles van 600 tot 1000 euro omgerekend. Uitwijken naar Azië? Prijzen daar gingen omgerekend richting de 320 euro maar de webshops gaven aan niet naar Nederland te kunnen verzenden.

Dan was daar Watches88. Hier op het forum waren enkele reviews te vinden, waardoor ik toch de gok gewaagd heb en het horloge besteld. En eigenlijk valt er niks negatiefs te vertellen, vrijdag 5 juni besteld, gelijk een bevestigingsmailtje met de notitie dat er nog duanekosten bovenop kwamen en dat de bestelling in behandeling werd genomen als ik dit bevestigd had. Dinsdag mailtje dat het pakketje verstuurd was en vrijdag 12 juni stond de bezorger van DHL voor de deur:


Dan is daar nog de kwestie DHL voor de geïnteresseerden:
Duane technisch snapt watches88 hoe het werkt, meer zal ik er niet over zeggen. DHL rekent 2% administratiekosten met een minimum van 14,50, + BW á 3,05. Dit bleek meer dan de kosten die uberhoubt aan de douane betaald moesten worden, maarja op dit vlak heb je weinig keus.

Al met al heel bij met deze aankoop, grote kans dat er binnenkort een mooie leren bandje op komt. Het horloge heeft een mooie plek in de kist gekregen :grinning:.

22 likes

Mooi! Verdient een mooie plek om de pols! :ok_hand:

2 likes

Plaatje hoor :+1:

Mooi! Veel draagplezier … :ok_hand:

Mooi horloge! Gefeliciteerd!

Gefeliciteerd met een pracht van een aanwinst.

Mooi hoor

Prachtig !
Gefeliciteerd

Mooi! Leuk gedaan die power reserve aanduiding. Veel plezier ermee!

1 like

In het verleden ook regelmatig bij Watches88 gekocht. Als ik me niet vergis heette dat voorheen ook wel Watchub. Eenmaal gedoe bij invoer gehad, omdat ze de waarde onleesbaar op de verklaring hadden vermeld.

Het horloge: ik heb vele Presages gehad, maar vond persoonlijk dit de minst geslaagde. Maar hey, smaak is subjectief. Het gaat er om dat jij hem mooi vindt.

1 like

Uit nieuwsgierigheid, welke presages heb je nog meer gehad? Toen ik mijn zinnen nog op de SRPB had gezet kwam een vriend van mij met deze SSA in het bruin aanzetten, de SSA393, zodoende bij deze uitgekomen. Ik vermoed dat hij binnenkort die ook in handen gaat hebben :smile:. waar zaten voor jou de grote verschillen?

Nog in bezit: De SSA303J1, met wit zilveren plaat en powerreserve. Dikke klok, en beetje een buitenbeentje. Is wat duurder dan de simpelere Presage’s. Band en in zijn algemeenheid een wat betere afgewerkte uitstraling. De dial zèlf is afgezien van de extra complicaties niet extra aantrekkelijk gemaakt. Wel blauwe wijzers.

Niet meer in bezit: De SARX029, mijn duurste Presage. Deze heeft een diepzwarte dial die is bereikt door het aanbrengen van meerdere lakleren door gespecialiseerde Japanse traditionele kunstenaars. Vergelijkbaar met emaille effect, met het verschil dat Urushi in de loop der tijd nog verder rijpt en mooier wordt. Ook de met gouddust bewerkte wijzers zijn schitterend. Mooie elegante kast.

Voor de 2e maal in bezit: de SRPB41J1 blue moon cocktail. Deze heeft een -voor mij- schitterend mooie kleur blauw en een lijnenspel waarbij je telkens weer wordt verrast bij verschillend licht hoe mooi hij is. De band hiervan is simpel, maar voor mij comfortabel. Dit horloge miste ik echt na verkoop, en dus weer teruggekocht.

Niet meer in bezit: de SARX033. Ook een middenklasse Presage. Erg mooi afgewerkt, geblauwde wijzers. Een GS-wannabe voor een vriendelijke prijs. Zéér elegant en comfortabele band.

Niet meer in bezit: de SARX035. Erg vergelijkbaar met de 033, maar met als extra attractie het bijzonder goed ontspiegelde glas. Voor het overige dezelfde pluspunten als de 033.

Nog in bezit: de SRPC99J1 golden champagne cocktail. Deze heb ik vaak wel gezien, maar nooit goed opgemerkt. Het lijnenpatroon op deze dial is weer heel anders waardoor je irl een heel subtiel effect krijgt. Dat doet mij een beetje denken aan horloges uit de jaren 60. Ik kende deze alleen van plaatjes, maar kan bevestigen dat je hierover pas kunt meepraten als je hem in het echt op de pols hebt gehad. Een onderschatte parel!

Niet gekocht: de SRPB43 / SSA343 skydiving. Deze heeft een tijd op mijn wishlist gestaan vanwege de lichtblauwe dial. Afgaande op foto’s tenminste. Het lastige was dat op de ene foto de dial zilver/wit was, en op andere foto’s lichtblauw. En aangezien veel juweliers die niet op voorraad hadden, heb ik gewacht totdat de gelegenheid zich voordeed om er 1 in het echt te passen.
Een paar weken terug lag er 1 in Breda, en die heb ik gepast. Ik vond hem veel te wit / zilver, en daarmee is hij van m’n lijst verdwenen.

En daarmee is mijn Presage lijst wel compleet, waarmee ik jouw Presage heb vergeleken.

4 likes

Veel draagplezier