NA: Seiko Prospex SSC673P1

Vlak voor mijn vakantie was ik er bij de juwelier als een blok voor gevallen; de Seiko Prospex SSC673P1.


Seiko zegt er zelf over:

Een nachtelijke duik onder de zeespiegel is een mysterieuze en tegelijkertijd fascinerende ervaring. Zelfs op een duiklocatie die je overdag al vaker hebt bezocht. 's Nachts duik je letterlijk en figuurlijk onder in een compleet nieuwe wereld. De nieuwe Seiko Prospex “The Black Series” zijn geïnspireerd op de adembenemend mooie ervaring van een nachtduik. En uiteraard voldoen deze horloges aan de meest stringente eisen die door Seiko aan duikershorloges worden gesteld.

Hard black coating (geen toelichting of het PVD of DLC is, maar zo te zien de eerstgenoemde behandeling), zwart siliconen bandje dat heel anders draagt dan een G-Shock, ik was meteen verliefd. Nog even twijfel tussen de rustigere versie zonder chrono en deze, maar ik vond de datumloupe op de andere versie echt “geen porem”.

Maar goed, dure vakantie voor de boeg, even wachten maar. Uiteraard de hele vakantie op diverse sites gekeken en tot mijn verbazing kwam ik 'm in Emmen met een aanzienlijke korting tegen via Chrono24. Toen was de keuze snel gemaakt… Terug van vakantie lag er dan ook een pakje uit Emmen te wachten:

O jee, een witte doos! Ik had er toch meer van verwacht…

Stress om niks. En toe kwam het moment:

Snel uitpakken en om doen. Past 'ie?

Hij past. Ik vind 'm met zijn 43,5mm niet eens zo groot dragen. En dan nu de porno.


Is dan alles fantastisch? Neen. De blank metalen caseback snap ik nog enigszins, maar de pushpins zou ik zwart uitgevoerd hebben. Gelukkig zijn die elders wel te bestellen, maar toch.

En nog eentje met NATO-band, die combinatie vind ik ook vrij geslaagd. Hoewel: mijn Seiko 5 draag ik op 22mm brede banden, deze op 20. Ik moet echt wennen aan die 2mm verschil.

16 likes

Heel mooi!

1 like

Moooi. Veel draagplezier.

1 like

Gave en leuk geschreven NA.
Nu hup, het water in :wink:

1 like

Van harte!

1 like

Gaaf ding zeg gefeliciteerd!

1 like

Water? Dan wordt 'ie nat! Is bij bier ook goed?

1 like

Mijn beste,

Chapeau!!
Ziet er welwillend uit!!
Robuust, sportief en een vleugje chique!!
Geniet er met volle teugen van. :+1:

En voor straks: “Buona Notte" en morgen gezond weer op.:first_quarter_moon_with_face::first_quarter_moon_with_face::first_quarter_moon_with_face:

Orologio Signaturis Temporis :wink:

1 like

Mooi horloge :+1: veel plezier er mee! Die datumloep in het glas zie je de laatste tijd wel vaker bij Seiko…:face_vomiting:

1 like

Ben niet zo van de duiker chrono combi, maar hij is fraai. Geniet ervan! Thx voor de mooie plaatjes.

Gr, HJR

1 like

Vet ding! Ook bijna gekocht toen deze uit kwam .
Ook een mooie bas gitaar !

1 like

Mooie, veel draagplezier, :+1:

1 like

Nog even een dingetje:

Die glimmend stalen back. Die zie je dus tussen je pols en de NATO zitten. Mag ik dat detonerend vinden? Ja, dat mag ik.

Wat zou het kosten om die een DLC-behandeling te laten geven?