NA: Seiko Shogun, loopt beter dan ik

Nadat ik vorige week al uit frustratie een Niet-NA topic geopend had, was het gistermiddag dan eindelijk tijd om mijn welverdiende Shogun uit te pakken.
In het kort: Ik heb gisteren in Rotterdam de marathon uitgelopen (in 4:19:30, wat een ervaring), en vooruitlopend daarop alvast een mooie herinnering uitgezocht. Die herinnering werd vorige week bezorgd, en ik mocht daar niet naar kijken als ik nog niets ‘verdiend’ had.

Terwijl ik gisteren met de kreupel gelopen beentjes omhoog op de bank zat, kreeg ik van mijn vrouw het understated zwarte Seiko Prospex doosje overhandigd. Daarin zat de felbegeerde Seiko SBDC029 “Shogun”. Wat een prachtig horloge om in het echt te zien, en wat voelt het opmerkelijk licht! Ik was wel min of meer voorbereid op het gebrek aan massa, maar in de hand voelt het precies goed.

Nu een halve dag verder ben ik nog niet uitgekeken op het klokje. Mijns inziens klopt het precies: De uren- en minutenwijzers met dezelfde vormen als de 12-uur en 6/9-uur markeringen. Het witte datumvenster wat het gebrek aan een 3-uur markering compenseert. De scherp gesneden brushed behuizing met heel subtiel een paar gepolijste vlakken. Het breken van het licht door het hardlex kristal. Ik ben nog helemaal verliefd.
Het horloge loopt beter dan ik op het moment. Maar de pijn verdwijnt, de prestatie blijft.

En een NA-topic zonder foto’s kan natuurlijk niet:

De band heb ik inmiddels zelf op maat gemaakt. Ik had gelukkig al gehoord van het befaamde pin and collar systeem. Dit is, vriendelijk gezegd, zo perfect dat alleen Japanners het volledig doorgronden. Na een klein half uurtje googlen en knutselen had ik een link verwijderd. Het titanium knuffelt de pols.

Nog een dikke :thumbsup: voor Rob van Monsterwatches: Hij heeft mij met een prima ervaring dit horloge geleverd. Naast de afgestempelde kaart met Japan only garantie (voor dit JDM model), heeft Rob een keurig ingevuld Europees garantiebewijs meegeleverd.

21 likes

Ten eerste gefeliciteerd met het uitlopen van de Rotterdam marathon. Een hele knappe prestatie. Ten tweede gefeliciteerd met, in mijn ogen, een van de mooiste Seiko horloges. Die moet er voor mij ook een keer komen… Nu tijdens het herstel lekker genieten van de Shogun! Top klok!!

1 like

Dubbel gefeliciteerd!!!
Die shogun is extra stimulans om sneller de marathon uit te lopen :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 like

Van (2x) harte!!!
Een mooie prestatie en een waanzinnige beloning!:+1:
Geniet ervan…

1 like

Yes Sir! :thumbsup:

Grt.

1 like

3 mooie prestaties! Uitlopen van de marathon, wachten op het uitpakken terwijl het horloge al binnen was en de Shogun zelf natuurlijk!
Geniet ervan…

1 like

Echt mooie prestaties: de marathon uitlopen en een Seiko band op maat maken :slight_smile: Geniet ervan!

2 likes

Gefeliciteerd met de aanschaf en het uitlopen van de marathon.
Ook ik ben erg blij met mijn Shogun. Hij draagt inderdaad erg licht vergeleken met andere horloges. Ik ben er ook erg blij mee.

1 like

Proficiat met het uitlopen van de marathon. En met je horloge natuurlijk.

Mijn vriendin traint voor de Via Belgica marathon, misschien moet ik mezelf ook een cadeautje in het vooruitzicht stellen want met al die trainingsschema’s, parcoursverkenningen en voorbereidingen qua andere wedstrijden heb ik ook te lijden :wink:

Denk niet dat ze erin trapt, maar toch…

1 like

Een hele mooie klok en inderdaad, titanium is heerlijk dragen! Waar Seiko nog zou kunnen verbeteren, is mijn inziens de eenvoudige “gestampte” clip/gesp, het doet een beetje afbreuk aan de verder zo mooie uitvoering. Ik zie veel liever zo’n schaarsluiting en veel duurder hoeft dat m.i. niet te zijn. Het is natuurlijk miere**, want tijdens het dragen zie je zoiets niet en ikzelf heb er voor mij horloges ook niet voor laten liggen, maar een mooie schaarsluiting voegt voor mij altijd wel toe aan het “kwaliteitsgevoel”.

Toch heel veel plezier met het horloge, het is een prachtig voorbeeld van Seiko’s kunst van horloge bouwen en last but not at least, the least, gefeliciteerd met het uitlopen van die marathon en een spoedig herstel gewenst!

1 like

Dubbel gefeliciteerd .:thumbsup:

1 like

Ook erg lekker op leer

[URL=http://s658.photobucket.com/user/EricPePa/media/Seiko/268F669D-A68A-4B53-BC02-4D38721A9492_zpswmeojqvq.jpg.html][/URL]

4 likes

Geen heel slecht idee, een marathon loop je niet alleen. In de voorbereiding moet je gezin ook meewerken. Mijn vrouw heeft me steeds geweldig geholpen en ondersteund, en veel tijd gegund die anders in het gezinsleven/huishouden was gaan zitten. Zonder haar was het nog moeilijker geweest.

1 like

Knappe prestatie :thumbsup:

De Shogun is een heel goed draagbaar horloge. Was het een bewust keus om de 029 te verkiezen boven de 007?

1 like

Gefeliciteerd met beide events .

Het was een pracht dag gisteren in Rotjeknor.

:thumbsup:

Elf.

2 likes

Knap man. De shogun ook. Samen met de Sammy ti en tunas voor mij de mooiste seiko duikers! Zijn er afgezien van de plaat nog verschillen tussen deze en de oude?

gr, HJR

1 like

Rotterdam was geweldig gister. De laatste 500 meter over de Coolsingel zijn onvergetelijk.

De 029 over de 007 was niet echt een keuze. Ik heb het Rob ook niet gevraagd. Het enige verschil schijnt het logo op de plaat te zijn. Ik vind de oude mooier, maar het logo op de nieuwe stoort me niet. Ook schijnt de kwaliteitscontrole beter te zijn. Het schijnt nog wel mogelijk te zijn om de 007 te vinden, maar die zijn veel duurder en dat is me de moeite niet waard.

1 like

Mooie prestatie en een zeer mooie klok!

Ik ben zelf bezig voor de Dam tot dam loop, een marathon is voor mij nog even een (Erasmus)brug te ver :slight_smile:

1 like

Ik vind de 007 ook mooier.

1 like

Een prachtig horloge draag hem in goede gezondheid je hebt het verdiend

Gr Pieter

1 like