NA: Swatch Irony Spinnin automatic en reparatieadvies gevraagd

Nieuwe aanwinst kwam gisteren binnen, een Swatch Irony automatic, de Spinnin YAS401 om precies te zijn. Uit 1996/1997 (staat 1996 op, maar lees overal 1997).
Compleet met de originele doos en papieren en een Swatch leren bandje (zie dat door de aparte bandaanzet een merkloos bandje ook niet gaat werken…).
Mijn eerste Swatch en mijn eerste ETA uurwerk, hier op het forum al ontdekt dat er een ETA 2842 in zit. Het horloge heeft een stalen kast (vind de plastic modellen maar niks) en voelt degelijk aan.
Vond vooral de aparte secondenwijzer leuk: het radartje/tandwiel is namelijk de secondenwijzer.

Uiteraard wat foto’s:

Helaas loopt het horloge niet (werd ook zo verkocht), de balans zit geen beweging in. Ook niet als ik het horloge even schudt. De rotor beweegt wel. Heb inmiddels al contact opgenomen met Swathrepair.com (Nederlander gespecialiseerd in reparatie van Swatches).
Hebben meer mensen ervaring met deze website? En zijn hier toevallig nog mensen die eventueel ook het uurwerk zouden kunnen repareren? Verder is het horloge nog netjes namelijk en ik wil het eigenlijk ook gaan dragen. Maar het moet financieel gezien natuurlijk wel verstandig zijn. :wink: Het horloge zelf was een supergoedkoopje, dus er is nog investeringsruimte. :slight_smile:

Ik heb hier wel n’s gelezen dat iemand z’n vader iedere 5 jaar een oude swatch opstuurde naar Swatch en dat ze hem iedere keer gratis repareerden.
ook zijn er soms inloopdagen waarbij ze versleten bandjes glaasjes etc. vervangen…

Ikzelf heb uitstekende service van Swatch gehad toen ik een paar schakels nodig had. Omdat ze niet helemaal zeker waren over de “borsteling” stuurden zij mij gratis 2 sets van 3 schakels en mocht zelf experimenten. Mocht het bandje, versleten zijn, er bestaan leveranciers voor OEM bandjes èn imitatie die op Swatch passen.

Ikzelf heb nog een stalen armband liggen voor een normale quartz chrono. Spymaster of zoiets? 40 mm horloge ø

Bedankt voor de reacties, zal ook eens contact opnemen met Swatch zelf. Altijd handig om meerdere lijntjes uit te werpen. :slight_smile: Bandje is nog wel goed, vind het ook wel een mooi bandje met het contrasterende witte stiksel.