NA zeilklok auto quartz

Door een tip van @XXoF in mijn gezocht advertentie kwam ik een leuk zeilhorlge op het spoor. Ik zocht een verjaardagskado voor mijn vader die soms maar vooral in het verleden veel gezeild heeft.
300 euro vraagprijs en service nodig was eigenlijk een beetje te veel maar ik besloot toch af te spreken. Horlogemaker (Kalle) even gesproken voor de service maar omdat er een timer op zit zou het nog wel kunnen tegenvallen etc. Toch gekocht, verkeert in superstaat en bleek een gewoon onaangepast uurwerk te hebben met een Quartz timer/chrono opgebouwd. Slechts 1 enkele knop om te resetten. Na 10 minuten staat de timer weer in beginstand.
Ik kende het hele merk niet en desondanks het uurwerk een service zou kunnen hebben loopt het na een dag nog prima op tijd.

Ik hoop dat mijn vader hem leuk vindt :-), niet de eerste keer dat hij een horloge van me krijgt welke weer verkocht wordt.

Super klein uurwerk ETA 2671 in een mooie 41mm kast!

Nog een echte swiss ook! :slight_smile:

11 likes

Maar goed dat je er een spatie tussen hebt zitten. Want volgens mij Is n autoquartz een soort kinetic.

Mijn beste,

Een sportieve aanwinst.:+1:

Orologio Signaturis Temporis. :wink:

Ahhh, sportief… Er wordt in ieder geval niet mee gesport :slight_smile:

hehe, nee echt een automaat én quartz dus!

Heeft iemand dit wel eens eerder gezien? Zon klein uurwerkje op een grote quartzplaat geplaatst?

1 like

Kan dus ook met quartz uurwerk! Ik dacht eigenlijk al dat er een lipje miste welke mijn uurwerk klemt. Maar dat is dus voor deze bedoeld.

Leuk zeg! Nog nooit gezien! Weer wat geleerd :smile:

Mooie functionele klok, zeg. Het lijkt trouwens wel het logo van Candino op het automaatdeel. Misschien komt Memosail wel uit de Candino fabriek :smiley:

Ah nee toch… :confounded: