Nauwkeurigheid

heb nu 3weken getest met de os20 uurwerk en de isa 8270 maar helaas de isa moest het onder spit delven met een afwijking van 12sec ,daar in tegen de os20 met een afwijking van ja daar komt ie 2sec alles gemeten met de atoomtijd van frankfurt zo zie je mmar dat de zwitsers het hier echt aflegen tegen de japaners.
os wordt gemaakt bij citizen voor straks slaap lekker gr hans

Ja, de Japanners moet je inderdaad niet onderschatten…(ook niet als het mechanische werkjes betreft).

Heb hetzelfde ervaren met de vergelijking Orient Ana-Digi en Breitling Aerospace…

De Orient won “hands down”.

Vraag is natuurlijk in hoeverre die dingen gecorrigeerd kunnen worden…en of je rekening moet houden met het continu dragen (temperatuur)… dit vergt input van een quartz-specialist…

Met Benieuwde Groeten,

Chris.

Grappig toch eigenlijk, als je dit zo leest. Je zou in eerste instantie van de Zwitser verwachten (al is het maar intuïtief) dat-ie de vloer aanveegt met de Japanner. Nee dus… :slight_smile:

Ik ben zelf echt een liefhebber van de mechanische werkjes maar ik betrap mezelf erop dat ik de laatste steeds meer quartz draag de mechanische moet ik altijd goed op tijd zetten als er een pak ik blijf ook altijd de vergelijking maken of alles het zelfde blijft daarbij kom ik tot de concussie dat de seiko5 het heel goed doet

gr Pieter

Uit Japan komt sowieso goed spul. Niet alleen elektronica, maar ook vooral auto’s en films…

En eten

Dat ben ik nog vergeten ja!

Sushi (:P)

Japanse auto’s scoren ook hoger dan europese auto’s:) dus waarom bij horloges niet hetzelfde…

Wel naast een paar klokjes met ETA automaten heb ik sinds een paar weken ook een invicta 8926 met myota uurwerk. De Invicta loopt zeker zo goed als de zwitsers dus ik onderschat vooral de japjes niet.

Japanners hebben een goede werkethiek en dat zie je in al hun producten terug. Wisten jullie dat ik nog een echte Japan Made Orient diver te koop heb? :wink: