Nieuwe aankoop Longines 1940

Enkele dagen geleden via eBay een Longines military gekocht van rond de 1940 (althans dat wordt in de advertentie geschreven).

Omdat ik nog een totale leek ben op het gebied van vintage horloges, maar hier wel beter in wil worden, ben ik benieuwd naar de waarde van het horloge voor en na een opknapbeurt.

Daarnaast zou ik willen weten wat voor een model het is en uit welke tijd het horloge ongeveer stamt.

Alvast bedankt voor jullie reactie.

Voorkant:

http://www.uploadplaatjes.nl/image/view/629023

Uurwerk:

http://www.uploadplaatjes.nl/image/view/629024

Zijaanzicht:

http://www.uploadplaatjes.nl/image/view/629026

De leeftijd is inderdaad jaren 40 , ik heb een exact hetzelfde horloge van Universal .
waarde van deze horloges in "uit de la " staat rond de €65-150 , opgeknapt en met onderhoud natuurlijk meer maar deze heeft een behoorlijk beschadiging op de wijzerplaat, zo te zien heeft de wijzer aangelopen en vaak zijn horloges uit deze tijd erg klein en daardoor minder gezocht onder verzamelaars en dus minder waard , ik vind het desondanks een heel leuke Longines .

Veel plezier ermee

Bedankt voor je antwoord!

Maar als ik hem dus helemaal laat servicen en de wijzerplaat laat opmaken. Rond welke waarde zou het horloge dan kunnen liggen?

Heel lastig te zeggen en zeker omdat wijzerplaat opmaken lang neit door alle verzamelaars gewaardeerd wordt . Persoonlijk zou ik hem liever origineel houden maar snap wel dat je dat wilt .

Ik denk fully restored €250-350 maar ben geen juwelier of zo hoor en mijn waardeschatting is lang niet altijd zelfde als andere members , van volledig opgeknapte horloges weet ik minder van dan van nog te herstellen horloges.