Nieuwe Aanwinst: Omega Seamaster 30

Het is al weer even geleden dat ik een aanwinst postte maar deze is echt de moeite waard! Ik kwam vorige week weer eens een leuk lotje tegen, dit keer op Marktplaats. De omschrijving iets als “22 horloges”. De eerste foto bij de advertentie. waarbij geen merken genoemd werden was deze:

Ik keek naar de foto en had wat “verwachtingen”. Nummer 1 zou wel eens een Tissot Woodwatch kunnen zijn. De tegenhanger van de Rockwatch, met een kast helemaal van hout behalve de achterplaat. Ik geloof dat die voornamelijk voor mannen waren en als ik er eens tegen een goede prijs kan krijgen… lijkt me leuk.
Bij nummer 2 kreeg ik een beetje een Movado Museum gevoel. Nummer 3 zag ik, als ik het al zag, als een oud horloge :smiley:
Ook maar even de tweede foto bekeken:

Heee! U ziet het neem ik aan ook. Nummer 3 is een Omega, waarschijnlijk Seamaster. Dus een bod(je) gedaan en de eigenaar gemaild. Hij vond mij bod te laag, er zat namelijk wel een Omega (en een paar hele oude horloges) bij hoor! Ik vroeg mij alleen maar af waarom je dat er dan niet bij zet in je advertentie? Maar goed, ik mijn bod verhoogd (het bleef weinig) en hij ging akkoord en zond de horloges naar me toe.

Van de 22 horloges zijn er 18 de prullenbak in gegaan, quartzrotzooi. Inclusief nummer s 1 en 2 die niet waren wat ik hoopte. Er zat nog wel een Glashutte bij uit het middelpunt van de DDR tijd, absolute rotzooi maar wel mechanisch. En er zijn mensen die daar nog behoorlijke bedragen voor betalen… ik zal het wel nooit snappen.

Maar dan de Omega… in een zeer goede staat, geen slijtage, wat hele kleine krasjes, voornamelijk op het originele glaasje. Hoe ik weet dat het glaasje origineel is? Er zit aan de binnenkant van het glaasje boven de wijzeraanzet een Omegalogo. Heeel klein maar erg leuk!

De achterkant is er een met een gegraveerd Seamaster-logo, de kroon is origineel en de plaat… zonder wat voor plekje of vlekje dan ook! De cijfers zijn goud (kleurig?) en opgelegd, net als het logo. Ik vind het een plaatje!

Ik heb nog geprobeerd de kast te openen maar toen ik veel kracht ging zetten was ik bang dat ik zou uitschieten met alle gevolgen van dien… brrrr. Ik moet er niet aan denken! Maar ik heb dus geen idee wat voor uurwerk er in zit en dus ook niet hoe oud het is.

Ik ben er erg blij mee, dit is weer een echte “Henrik aanwinst”! Goed kijken, nog eens kijken en kopen! :wink:
Ik bied het horloge overigens mij excuses aan voor de slechte foto’s, in het echt is het veel mooier :smiley:

1 like

Hele mooie aanwinst. Wijzerplaat ziet er nog fantastisch uit…
Je hebt gelijk wat het openen van de achterkant betreft. Ik heb er ook nog een aantal liggen die ik niet durf te openen met mijn primitieve gereedschap. In het verleden is het me 1 keer gebeurd dat er een enorme kras op de achterdeksel kwam door mijn onkunde… Dat overkomt je maar 1 keer.

Als het goed is krijg ik binnenkort een boek (in het japans) over de Seamasters… misschien kan ik je er dan wat meer over zeggen.

gr,
Hans Mennink

Dat zou fijn zijn Hans, ik hoop alleen dat je Japans beter is dan dat van mij :smiley:

Mooooooooooooooooi Henrik ,
en aan je fotos vind ik niet veel mankeren. Weet je het grappige is dat ik een paar weken geleden ook een Omega heb aangeschaft het is bijna een copie van jouw Omega. Ook met opgelegde Arabische cijfers alleen staat er bij mij geen Seamaster op. Volgens mij zit er een caliber 283 in die hebben een centrale secondenwijzer. Ik zal eens fotos plaatsen van de mijne als je het leuk vind.
Veel plezier er mee !

netjes Henrik !

erg leuk om te lezen hoe je dan bij een “stapel” horloges
deze tegenkomt !

trouwens…van de week op discovery… how its made…of iets
ging over quartz en seiko, wel leuk om te zien !
nu heb jij de quartz weer terug gegeven aan moeder aarde
waar het vandaan kwam…

vriendelijker kan niet !!!

wat ben jij een goed mens, Henrik !! ghighighi :smiley:

Ja, laat maar zien!

super…leuk dat je op deze manier aan deze mooie seamaster bent gekomen (tu)

Mooie vangst weer Henrik (tu) heel fraaie vintage Seamaster
Het blijft altijd weer verwonderlijk dat zulke mooie, kompleet originele horloges steeds nog blijven opduiken!

Wat betreft die drukdekseltjes: onderstaand gereedschapje is echt verbluffend handig, je werkt heel gekontroleerd en kunt nooit meer doorschieten (daar heb ik ook al eens een enorme misser mee gemaakt…), en je kunt echt de lastigste bodems en bezels loskrijgen:

Groet,
Paul

Hij is geschoefd. En ik heb zo’n wrench:

maar daarmee gaat hij niet makkelijk genoeg open. Ik hoef niemand uit te leggen wat er gebeurt als dat ding uit schiet.

Gefeliciteerd met de aanwinst!! een plaatje!!!

Ook ik heb deze advertentie zien staan en zag veel quartz uurwerk. eehhh…dit horloge heb ik helaas gemist!!
dat wordt elke advertentie volledig doorgronden of er niet nog een verborgen beauty staat!!

elke avond alles doorzoeken, zal mijn vrouw leuk vinden.!

het is een pracht exemplaar!

Groet, Jorrit

Gefeliciteerd, Henrik. Prachtige stijlvolle eenvoud. Eigenlijk toch wel een all time favourite. Loopt hij nog goed? Ik heb ook wat van die oudjes bij elkaar gescharreld, maar moest er wel iedere keer mee naar de horlogemaker. Een Omega-specialist trouwens, Verduyn van 't Torentje in Leidschendam. Smeerbeurtje, rotortje vastzetten, radertje vervangen. Dat was dan wel jammer, maar uiteindelijk was het het toch wel waard. Ik zal er op een woensdag eens een omdoen.

Loopt als een trein. Ik denk dat ze heel weinig gedragen is.

mazzelaar ,ff het glaasje polijsten is die nog mooier.

Hele mooie aanwinst Henrik.
Die S van Seamaster heeft een aparte vorm zeg, nog nooit eerder gezien (of niet opgevallen;))

Scherp oog, Henrik (tu)…en dat werpt zijn vruchten af.

Mooie Omega, veel plezier ermee.

Henrik,

Even een update over je Seamaster 30.
Ik heb zojuist het japanse Seamaster boek ontvangen. Het is een zeer goed boek met alle modellen die er onder de naam Seamaster zijn uitgebracht. Jammer van de japanse taal… Dit boek zouden ze eigenlijk ook in het engels op de markt moeten brengen.

Ik heb de volgende informatie kunnen destilleren.

De Seamaster 30 was slechts kort op de markt. In 1964 en 1965.
Ik zie een afbeelding in het boek van jouw Seamaster. Ik kan alleen niet heel goed zien of de indices van het exemplaar in het boek ook opgelegd zijn, zoals jouw exemplaar.

Ik denk dat jouw exemplaar het referentienummer ST 135.0007 heeft, met een handopwinder caliber 286. Het horloge is uit 1965.

Mooi ding hoor…

gr,
Hans Mennink

I

Fantastisch Hans, dank je wel voor deze informatie! Nu kan ik het horloge ook gewoon dicht laten, ander had ik vast nog eens een poging gewaagd het open te maken en wie weet hoe dat was afgelopen…
Dat moet trouwens een mooi boek zijn.

En een foto van “mijn” uurwerk :wink:

Mooooi!!!
Omega 286, een handopwinder, meet 30 mm breed en 5,1 mm hoog, heeft 17 stenen, een frequentie van 18000 A/h en een gangreserve van 42 uur… Helemaal klaar!