Nieuwe aanwinst……Omega Seamaster Calendar ca. 1960

De eerste Seamaster Calendar’s hadden de datum nog op de positie van de “6” zitten, en waren voorzien van een bumper-automaat. Het duurde niet lang voordat Omega de techniek van de volledige automaat in productie nam, en deze techniek verdrong in no-time de bumper-automaten. Immers, de automaten met volledig ronddraaiende rotor waren veel effectiever en betrouwbaarder dan de bumpers.

Ook de datumaanduiding verhuisde van de “6” naar de meer gangbare “3” positie.

Tegen 1960 bracht Omega o.a dit model op de markt.
Referentie 2859 SC-6, en het serienummer is 17.191.184, wat duidt op een productie van omstreeks 1960.
Dit referentienummer zat in de collectie van Omega van 1958 t/m 1962.

Het gebruikte uurwerk was het manufacture caliber 503 van Omega. Deze 20-jewels automaat werd in 1955 door Omega op de markt gebracht, en was het eerste Omega caliber met een datum snelverzet. Je kunt eerst de wijzers draaien naar 00:00 uur, de datum verspringt dan. Vervolgens kun je terugdraaien tot 23:00 uur, en weer door draaien naar 00:00 uur.
Wat ik helemaal prachtig vind van dit uurwerk is dat de datum werkelijk EXACT om 00:00 uur verspringt. Je kunt gewoon aftellen tot precies 00:00 uur, en met en duidelijk hoorbare klik verspringt de datum in 1 keer een dag verder.

Het uurwerk heeft een zwanenhals fijnregulering.

De kast is van massief 18K goud. De wijzerplaat is in perfecte conditie. Opgelegd Omega logo en indices. Op de achterkant staat de afbeelding van de Hippocampus.
Al met al is dit een zeer fraaie dress-watch.

gr,
Hans Mennink

Foto’s:

Nog zo’n mooie aanwinst, erg mooi Hans. Dit moet in z’n tijd een heel duur horloge geweest zijn denk ik, weet je hier de originele verkoopprijzen van?

mooi ding, en zeker apart goudenkast maakt het ook af.
ook bedankt voor de tekst en uitleg, hebben we weer iets bij geleerd (tu)

joost