Nieuwe aanwinst Seiko Big military

Ik heb de verslaving aardig onder controle en heb afscheid genomen van een heleboel exemplaren uit de verzameling. Toch blijft het af en toe jeuken. Ik ben iemand die van variatie houdt en het leuk vind om veel te switchen met banden. IK heb dan ook een flinke collectie nato banden van 20mm. Ik vind het leuk om deze zo goedkoop mogelijk te scoren op ebay en de gemiddelde prijs van de banden die ik heb zal rond de 4 euro liggen. Ik was eigenlijk op zoek naar een mooie neutrale klok met 20mm lugs en had die ook gevonden in de Seiko SRP 269


Lugholes en het nieuwste hack en opwindbare uurwerk. De prijs was voor mij echter nog een struikelblok. Niet omdat ik de fondsen niet had maar omdat ik op de een of andere manier heel moeilijk geld uitgeef terwijl mijn potje aardig gevuld is. Het zal wel door de crisis komen maar ik heb erg plezier in sparen momenteel.:smiley:
Het bleef echter jeuken en ik moest een horloge hebben. Mijn keuze viel op de Seiko big military in het blauw. Ik kon hem voor een goede prijs krijgen en het is een heerlijk afleesbare beater. (zwart en beige had ik al eens gehad) Ik had echter niet veel Natobanden van 22mm om hem te pimpen zoals ik wilde. Niet slim en te snel op de “koop” knop gedrukt.
Twee dagen na de aankoop wist ik al dat ik deze ging verkopen en toch maar de SRP269 besteld.
Bij binnenkomst meteen op het verkoopgedeelte geplaatst in de veronderstelling dat ik hem heel snel kwijt zou zijn. 80 euro is namelijk een zeer goede prijs. Na een paar dagen geen reakties en ik besloot maar wat foto’s te posten van mooie plaatjes met after market banden want je kunt heel veel met dit model doen. Ineens stroomde de PB box vol met reakties maar veelal van mensen die voor de gelegenheid een account aan hadden gemaakt en geinteresseerd waren in het horloge. Ik zal er verder niet over uitweiden maar het leek wel of ik een marktplaats publiek had aangeboord. Domme vragen belachelijke voorstellen je kent het wel. Ik had er op een gegeven moment zo genoeg van dat ik hem gewoon besloot zelf te houden. De SRP269 komt er ook aan en ik heb nu een excuus om mijn 22mm nato verzameling uit te bouwen. :wink:
De fotos zijn bij kunstlicht maar ik vind deze combi momenteel erg tof.

http://s242.photobucket.com/user/dreski7/media/bigmil2_zps85a1ccd2.jpg.html

http://s242.photobucket.com/user/dreski7/media/bigmil1_zps053626ad.jpg.html

Soms heb je even dat zetje nodig. :smiley:

Mooi horloge en een verstandige keuze om hem te houden! Rob van monsterwatches verkoopt ook mooie NATO banden voor slechts €5,- per stuk :)heb er laatst een paar gekocht.

Gefeliciteerd! En leuk zo met die nato!(tu)

Mooie klok! Ik ben persoonlijk niet van de nato banden, maar deze combi is idd prima!

Gefeliciteerd!

Mijn beste,

Een plausibel verhaal, mooie foto’s en een prachtig horloge!!
Een Seiko waar je, ten alle tijden, goed mee voor de dag kunt komen.

Maar voor straks: “Buona Notte” en morgen gezond weer op.:z:z:z

Orologio Signaturis Temporis.B)-

Dikke klok (tu) !!

Ik ben sinds kort ook wel aangestoken door zo’n NATO virus ;).
Vooral met die kleurencombi … Zeer mooi.!

Pieter.
.

Ik ben momenteel even niet in mijn military-fase :wink: Inmiddels is mijn lade ook vol met Nato’s. Heerlijk combineren en dat is juist leuk met deze watch. Veel plezier ermee en als het begin te vervelen, kun je er altijd iets anders van maken lol. Zie link hieronder :smiley:

http://www.horlogeforum.nl/read.php?15,1930532

zo v je plaatjes vind ik de oude kast mooier. maar lugholes… yummie. vooral met zo n wijzerplaat. heerlijk combineren bandjes idd. zelf ben ik niet zo v nato. maar de kleurtje zijn wel leuk om mee te switchen. persoonlijk kom ik er dan na n tijdje achter dat er maar (een) enkele combi is die ik mooi vind bij n klok.

ben benieuwd hoe de nieuwe je zal bevallen. veel voorpret. zo lijkt t meerdere keren per jaar sinterklaas heh :+

Good morning!

Prima Dreski, een tijdloze en onverwoestbare klok.

Ik heb een wat ouder exemplaar met gepolijste zij en geborstelde boven kant
op ( standaard solid 22mm ) staalband.

http://www.freebits.nl/view.php?filename=211Seiko_bigmil.jpg

En, in ieder geval 0,15 METERS WATERPROOF B)-

http://www.freebits.nl/view.php?filename=815SEIKO_BIG_MIL_duck.jpg

Ik doe hem niet meer weg, de BIG MIL is voor alle gelegenheden OK!!

Probeer hem ook eens op leer.
FLUCO en Meyhoffer maken mooie dikke plakken leer voor een goede prijs.

Groet,

Drex