Nieuwe aanwinst uit Australië

Vanmiddag is mijn met smart verwachte pakje uit Australië bezorgd. Vreemd genoeg hoefde er geen cent invoerrechten betaald te worden. Nadere inspectie leerde dat de verkoper wel heel netjes het betaalde bedrag als waarde had ingevuld, alleen zat het verstopt onder een van de vele vervoersplakkers en nummers, wellicht dat het daarom goed gegaan is. Een mazzeltje.

Tijd om het onooglijke pakketje uit te pakken. Na tien minuten stickers en plakband trekken blijkt dat de verkoper waarschijnlijk ooit een Samsung Galaxy heeft gehad. :smile:

Binnenin het pakje een flinke hoop bubbelplastic met daarin…

De nieuwe aanwinst. Ik had laatst in mijn Tissot-Lemania topic al laten vallen dat er een onderweg was. Dit is hem, een Tissot Seastar 40502 met Lemania 1281 uurwerk. :heart_eyes:

Hoewel ik me had voorgenomen om voorlopig geen projecten meer te kopen is dit toch wel weer een beetje een project. De kast kan wel een borstelbeurtje gebruiken en iemand heeft ooit de onderste pusher vervangen door een kroon. :grimacing:


En binnenin natuurlijk het belangrijkste, het Lemania 1281 hart. Het uurwerk werkt probleemloos, maar de onderhoudshistorie is onbekend, dus een service is wel op z’n plaats.

En in tegenstelling tot wat ik in mijn topic liep te verkondigen staat daar verscholen achter de balans van deze handwinder toch duidelijk het Lemania nummer 1281 en niet het Tissot nummer (871). Degene op internet waarvan ik het nummer kon lezen hadden dat wel. Het ging in die tijd niet allemaal even consequent blijkbaar. :smirk:

Nog maar even het onvermijdelijke wristshot. Het is met 34 mm excl. kroon naar huidige maatstaven maar een heel klein klokje, maar op mijn 16 cm pols is dat niet zo’n probleem. :smile:

Tot slot nog even een familiekiekje: Duidelijk te zien dat De PR 516 GL met z’n ook bescheiden 36 mm zelfs nog een maatje groter is.

Allemaal bedankt voor het kijken. :sunglasses:

38 likes

Een prachtige aanwinst en mooi trio. Idd pusher vervangen, smeren en dragen.

1 like

Nice :slight_smile: Veel plezier ermee!! :slight_smile:

1 like

Top :thumbsup: mooi trio.
Gewoon nog een kroon bijzoeken voor de bovenste drukker :grin:

1 like

Leuke ‘familieuitbreiding’ zo, proficiat!

1 like

Dat is waarschijnlijk wel het makkelijkst. :smile:

Iemand een idee of en waar ik aan een setje pushers zou kunnen komen?

Wow mooie aanwinst hoor, die lichte wijzerplaat staat erg goed! Benieuwd naar resultaat nadat je deze onder handen hebt genomen :yum:

En familie kiekje mag er ook zijn. Krijg bijna spijt dat ik mijn rode PR 516GL ooit van de hand heb gedaan.

1 like

Mooie klok, leuk uurwerk. :+1:

1 like

Prachtige aanwinst.

1 like

Mooi ding. :wink:

1 like

De naheffing krijg je nog wel hoor :wink: Mooi horloge!

1 like

Hij werd gewoon met postnl bezorgd, en volgens mij moet je die altijd aan de deur betalen, dus het zou me verbazen als er nog een naheffing komt. Maar we gaan het zien. :sunglasses:

Mooie Tissot en leuk dat hij helemaal aan de andere kant van de wereld vandaan komt.

Wat betreft de naheffing, kan mij niet voorstellen dat die nog komt.

1 like

Prachtig. Normaal heb ik het niet zo met die sub dial’s maar deze zou ik zo dragen.
En dat rood en blauw is ook leuk.

1 like

Ik haal ze zo ver mogelijk van huis, de rode PR 516 komt uit Canada, de Gouden uit de VS en nu deze uit Australië. :laughing:

Prachtige aanwinst. Enjoy mate!

1 like

Schitterend!

1 like

Mooi! En die kroon :joy:

1 like

Inderdaad, volgens mij zeggen ze dat zo in Australië. :smile:

Gefeliciteerd met je aanwinst van Down Under!

1 like