"Nieuwe Aanwinst" + Vragen

Ik zocht voor mijn Breitling Jupiter 2300 een nieuwe uurwerk.
Na een lange zoektocht niet gevonden wat ik eigenlijk zocht.

hier is het draadje te vinden: http://www.horlogeforum.nl/read.php?19,162166

Ik zocht een ETA ESA 900.231 (chrono).

(Foto geleend)

Ik heb werkelijk overal gezocht en ben overal geweest om er 1 te vinden die nog te betalen was. Daarnaast moest hij natuurlijk NOS zijn.

Zo waren er Ebay verkopers die zelf hun prijs flink op aan het drijven waren door er zelf op te bieden. Wonnen ze hem uiteindelijk zelf voor een astronomisch bedrag (voor zo’n uurwerkje dan) en kreeg je direct een mailtje dat de andere koper hem niet meer wilt bla bla dus werd hij dan aan mij aangeboden.
Hier aan meedoen had ik geen trek in. En ik dacht: Ik wacht wel tot er wat beters op mijn pad komt.

uiteindelijk heb ik de 900.231 niet meer gevonden of deels defect.

Dus kwamen er in het andere topic tips op gang dat het misschien een idee is om het uurwerk te vervangen door een 900.911 (alarm). Ik vond dit wel een goed idee en had al eens ergens gelezen dat iemand hetzelfde had gedaan met zijn Jupiter 2300. Ik wil hem toch niet verkopen en heb liever dat ik mn Breitling weer kan dragen dan dat hij niet meer geheel origineel is! Ik heb toch nog een wekker nodig :wink:

Zodoende kreeg ik de volgende tip over een NOS 900.911 die voor $200,- te koop stond. Ik toegehapt en wat bleek ik was een paar seconden te laat.
Uiteindelijk een paar dagen later Kwam er van dezelfde verkoper een nieuwe op eBay, nadat ik contact met hem had gehad en heb het uurwerk direct gekocht.

Het pakketje was 13 februari verstuurd vanuit de staat New york en zat vandaag al bij de post! hoe bedoel je snelle levering!

De verkoper was zo aardig geweest (zonder te vragen) om er gift op te schrijven met een waarde van $20,- Altijd leuk als hij niet door de douane wordt tegengehouden.

Ik vind het bizar om te zien hoe klein zo’n uurwerkje eigenlijk is. Ik heb hem ter vergelijking op het blad Quote gelegd. Hierdoor is goed te zien hoe klein hij is in verhouding met de O van Quote.

En dan tot slot de vragen. Wie weet er een goed horlogemaker in Amsterdam die dit uurwerkje er voor mij in kan zetten. Er is namelijk een gevaar voor polarisatie (dit had de originele 900.231 die er nu nog in zit)
En wat mag dit ongeveer kosten. En tot slot hoelang ben ik hem ongeveer kwijt, want ik wil hem nu toch wel heel graag weer dragen!

Gr. Mark:)-D

Mijn beste,

De Amsterdam Watch Company, aan de Reestraat te Amsterdam heeft een vrijwel onberispelijke reputatie op het gebied der (vintage) horlogerie.
Informeer daar eens, naar wat en hoeveel!!

Orologio Signaturis Temporis.B)-

Beste Coenraad!

Ja dat was ook mijn idee. Maar ik dacht ik wacht nog even af of er nog meer adressen naar voren worden geschoven. Tot nu toe 2-0 voor AWCO haha.

Gr. Mark:)-D

Ik weet niet hoe druk Freddy het heeft, je zou hem misschien per pb kunnen vragen.
Voor zover ik me heb kunnen inlezen is hij ook gespecialiseerd in electronische uurwerkjes. Het is wel een drukbezet hersteller en is gesitueerd in België maar je kunt volgens mij altijd een verzoek indienen.

mvg, Frans

Bender Schreef:

Zo waren er Ebay verkopers die zelf hun prijs
flink op aan het drijven waren door er zelf op te
bieden. Wonnen ze hem uiteindelijk zelf voor een
astronomisch bedrag (voor zo’n uurwerkje dan) en
kreeg je direct een mailtje dat de andere koper
hem niet meer wilt bla bla dus werd hij dan aan
mij aangeboden.
Hier aan meedoen had ik geen trek in.

ah, goed dat je het in de gaten had, dat “2nd chance” truukje.

mooi, en nu hoop ik dat deze een lang leven beschoren mag blijven om je pols!

Even gebeld met Clockwise voor vervangen uurwerk 900.231
Ongeveer 50 euro,en op afspraak kun je er op wachten,klinkt goed vind ik.

Ja zoeits had ik ook in mijn hoofd! Ik fiets zo even langs AWCO (om de hoek). Ik laat het wel even weten wat ze daar zeggen…

Gr. Mark

Net het horloge + uurwerkje naar AWCO gebracht… Ik heb over 2 weken een prijsopgave. Dan weet ik ook pas of het uurwerk ook echt helemaal 100% is.

ik heb 7 dagen om het uurwerk terug te sturen als deze niet goed blijkt te zijn. Dit is wel shit natuurlijk nu ik pas over 2 weken weet of het uurwerk 100% is. Iemand een oplossing?

Of is die er niet? haha

Ik denk dat de kosten bij AWCo wel een stuk hoger uit zullen vallen maar ik krijg eerst een vrijblijvende prijsopgaaf! Dat is wel mooi :slight_smile: Dan zou ik eventueel altijd nog kunnen beslissen om naar Clockwise te gaan.

Gr. Mark:)-D

Ok, duurt wel lang idd.
Maar beter lang en goed dan nooit :slight_smile:
Vraag gelijk eens wat zij weten over het witte en goudkleurige winglogo aub ?
groeten Fred.

Beste Mark
Gezien er een batterij erin zit kan je toch de functies ect controleren of deze het doet en je kan zien of de urenwijzer doorloopt.
Volgens mij is dit heel eenvoudig door op de pussers te drukken.
Succes met het inbouwen.
Groet
AntonSV

Jongens ik heb een vraag. Ik heb zojuist een offerte gekregen van AWCO en die vragen €165,- voor het inbouwen van het uurwerkje! Ze zeggen dat ze hem dan ook schoon zullen maken.
A: Is dit niet erg veel geld voor het plaatsen van een uurwerkje?
B: Is het schoonmaken wel echt nodig?

Gr. Mark

Ps. AntonSV je hebt een PB

Je kan Ferrie Schweitzer eens bellen:

http://www.vintagehorloges.nl/

Dat is inderdaad ook een optie! Hoeveel zou het overplaatsen van een uurwerkje mogen kosten? Toch geen 165,-? Of heb ik het mis?

Gr. Mark

Ik heb geen idee of het duur is, ik weet niet hoeveel werk het is. Ik weet wel dat € 165,- bij de garage zo’n 3 uren arbeidsloon is. Dus tja, wat is duur?

Ik red het in ieder geval niet in 3 uur! :smiley:

Hey Mark,
Ik heb het uurwerkje 900.231 erin laten zetten, echt keurig gedaan , alleen het LCD gedeelte loopt ( nog ) niet lekker.
na het indoen van de batterij loopt ie anders / raar.
Weer dat reset verhaal maar ik kom er niet uit hoe het moet.
Analoge gedeelte loopt perfect.

groeten fred

mm… Ben je niet bang dat het weer gepolariseert is? Dan gaat het LCD gedeelte waarschijnlijk ook niet meer werken!

Ik hoop het niet voor je!

Gr. Mark