Nieuwe aanwinsten

Ik kwam voor een bandje, uiteindelijk niet gelukt (vond horlogebandenspecialist best duur met zijn 30 EURO voor een struiss, ik doe het wel via Uhrenarmband-versand). Balen… Maarja toen heb ik maar twee horloges gekocht en wat standaardjes als troost :stuck_out_tongue:

Eerste aanwinst gehaald in de tweede hal, waar Jurgen en Rob stonden. Daar viel mijn oog op dit horloge. Ik vond het gewoon een mooie klok maar snap de techniek nog steeds niet helemaal. Volgens mij is het gewoon een quarts maar de verkoper had het over ‘half quarts half automaat’, iets met aanslingeren ofzo. Kende Timex wel maar wist er verder weinig vanaf. Bandje moet ik trouwens nog vervangen. Moet een AG13 batterijtje in, die zijn best dik, hij tikt ook best hard en 2 keer per seconde, en dat maakt 'm nog leuker.

Daarna dus wat standaardjes gekocht, heb er nu al spijt van dat ik er niet gewoon meer heb gekocht dan 6 want het is wel het mooist als je allemaal dezelfde hebt. Mijn vader had ook nog een klokje gekocht, vergulden bi-compax in uitstekende staat.
Toen we naar huis wilde gaan stond er bij de uitgang nog een man met mooie klokkies, ik kijken, en ja hoor, ook hier een mooie Sandoz handopwinder gekocht. Perfecte maat (43 mm) in uitstekende staat, loopt prima, met tropenbandje, moet alleen wel even die krassen van het plexiglas halen, geld ook voor de Timex. Ze hebben allebei volgens mij geen sneldatumverstelling, dat is wel irritant, heb ook niet echt zin om dan te gaan draaien als een gek.

Ik vond dat er al met al toch mooie horloges lagen deze keer, het was minder druk dan andere keren en dat was wel fijn.
Opeens zag ik de limited 2006 (Glycine) voorbij komen, dus ik de meneer even aangesproken, bleek het Jurgen te zijn. Hij had toch best veel in de aanbieding en voor doosjes kon je ook bij hem terecht heb ik wel gezien :wink: . Heb ook nog even bij Rob gekeken, het was goed druk bij zijn stand. Toch weer even die Monsters in het echt bekeken maar ben nog steeds niet overtuigd om er eentje te kopen.

Ik kan er weer even tegenaan 8) .

Leuke horloges!
De band van de Timex is apart hoor en de Sandoz mag er ook wezen. Veel plezier met de nieuwe aanwinsten.

Er zijn ook nog andere modellen bij robbie409 hoor;).

Groeten, Tom V.

Mijn Beste,

Van harte gefeliciteerd met je nieuwe aanwinsten.
Het zijn twee prachtige horloges. Veel plezier ermee (tu)

Orologio Signaturis Temporis

Heel erg leuke en bijzondere horloges, die zie je niet vaak (tu)
Dat bandje op de Timex is waanzinnig; volgens mij zit er in dit klokje trouwens een elektrisch uurwerkje, werkt elektro-mechanisch, dus met een soort balans die met spoeltjes “aangedreven” wordt; is eigenlijk de voorloper van de quartz, fotootje en beknopte uitleg:
http://www.christophlorenz.de/watch/movements/laco_870.php?l=en
Mazzel dat er in jouw type gewone, makkelijk verkrijgbare AG13 batterijtjes passen!

Veel plezier ermee (tu)

Heel mooi, en grappig, de Timex heb ik precies zo gehad. Wat ik ook leuk vind zijn de secondewijzers van de beide horloges. Van de Sandoz sprekt de plaat mij zeer aan.
Gefeliciteerd!

Twee leuke horloges! Met name de Sandoz vind ik mooi. (tu)
Veel plezier met je nieuwe aanwinsten!

Bedankt voor de reacties! Ze lopen nu beide heel nog steeds heel goed.

@ Paul, bedankt voor de info, het is inderdaad dat uurwerk, want ik moest 'm even open maken voor een nieuw batterijtje toen ik gisteren thuis kwam. Ik kon toen alleen niet het hele uurwerk zien omdat er nog een soort dekseltje overheen zat gedeeltelijk. En van die batterijen is inderdaad handig, die zijn makkelijk te verkrijgen.

@ Henrik, ik vind de Sandoz ook geweldig, ik had alleen een meetjefoutje gemaakt, hij is rond de 38 (met een geodriekhoek meten is ook niet echt handig). Secondewijzers is wel toevallig dat ze ongeveer hetzelfde zijn, maar wel leuk ja.

@ tjvreeken, ik weet het, maar iedereen is altijd zo gek op die monsters, dus ik dacht misschien eens kijken of ik in het echt ook zo overtuigd raak! Er zitten inderdaad wel leuke andere modellen bij.

Leuke aanwinsten, Coen. De Timex heeft wel een heel bijzonder gevlochten bandje. Dit heb ik nog nooit gezien.

Veel plezier ermee.

Groet, Mark