Nieuwe Daily advies gevraagd

Ik ben op zoek naar een nieuwe daily watch. Altijd al gefascineerd geweest door horloges maar nooit echt het budget willen vrijmaken. Binnenkort ga ik me toch eens eentje cadeau doen op men verjaardag.
Het moet een automatische horloge zijn met stalen band en een zwarte (of donkere) dial. Ze moet strak, tijdloos ogen. Graag had ik ook saffierglas. Het budget ligt rond de 500 euro. Iets meer kan als ik echt blown away ben.

Ik twijfel tussen enkele. Certina is tijdlozer en strak, de Seiko specialer.
Certina ds-1 powermatic 80 vs Seiko SSA377J1


https://nl.seiko.be/collectie/detail?item=SSA377J1
Of toch maar mijn eerste keuze in het begin van men zoektocht, de coctail watch van seiko SRPB41J1.
https://nl.seiko.be/collectie/detail?item=SRPB41J1

Wat denken jullie? Het gaat uiteraard om men eige keuze maar misschien kan iemand iets meer vertellen over de keuzes. Ik heb uiteraard al heel wat gelezen op het forum van de eigenaars. Van de laatste vind ik veel topics, af en toe ook van de Certina.

1 like

Ik vermoed dat hier maar heel weinig mensen een open hart horloge gaan aanbevelen.
Tussen de overgebleven twee lijkt mij de Certina geschikter als dagelijks horloge. Dat gezegd hebbende, beide horloges zijn prachtig!

Edit: een poll toegevoegd

  • Certina DS1
  • Seiko SSA377J1 (Presage open heart)
  • Seiko SRPB41J1 (cocktail)

0 stemmers

Ondertussen reeds overgegaan tot kopen. Ik vond deze toevallig in een juwelier tijdens een dagje weg. Zeer mooie dial in het groen, niet goed belicht gaat het naar de zwarte kant. Ideaal, op de belgische site stond deze kleur niet, nederlandse wel. Het is uiteindelijk de SRPD37J1 geworden op stalen band van SRPB41J1.

7 likes