Nieuwe handopwinder < € 1.000?

Hallo,

Over een paar maanden beschik ik weer over de fondsen voor een nieuwe aanschaf. Graag wil ik een nieuwe handopwinder voor een bedrag tussen de (pak hem beet) € 300,- en € 1.000,-, het liefst met een glazen bodem. Wat ik tot nog toe gezien heb op het wereldwijde web:
Stowa Antea met kleine sekonde (€ 390,-)
Nomos Tangente of Ludwig (€ 940,- - € 960,- met glazen bodem, iets minder met stalen bodem)
Ohle Mathiesen (€ 690,-, maar zonder stalen bodem)

Iemand nog suggesties?

Bij voorbaat dank,

Gerard

Laat me nog even nadenken, maar ik vind van jouw lijstje vooral de Nomos Tangente heel erg mooi!! Ik ben ook erg gecharmeerd van de nieuwe Tangomat, de eerste eigen automaat van Nomos…

De mega boogie van Auguste Reymond vind ik erg mooi, kost geloof ik 595 euro.
Of de marrakech 2 swiss made van het vrij nieuwe merk Officina Del Tempo. Deze kost 600 euro.

Deze twee klokken zijn overigens wel vrij fors

Hier even de foto’s:

eerst de Del Tempo:

En hier dan de mega boogie:

Dank je, Alexandre.

Die Auguste Reymond heb ik opgezocht; mooi, inderdaad, maar wel HEEL groot… ik zag echter dat ze hem ook in het klein hebben, 35 MM doorsnede. Dat is dan wel weer behoorlijk klein. Maar ik heb niet zo’n lompe pols, dus ik denk dat die kleine op mijn pols beter staat dan zo’n joekel.

Die Officine del Tempo vind ik niet om aan te zien, dus die vallen sowieso af.

Ik heb nog wat gezien wat me wel aanstond: Jorg Schauer bouwt op verzoek de Stowa Marine ook met een Unitas handopwinder op… hij ziet daar echter pas op zijn vroegst in februari kans toe, en ik heb ook nog geen antwoord op de vraag wat die dan moet kosten… Heerlijk ouderwets ding, 40mm met kleine sekondewijzer bij de 6 en zonder datum. Ook de Exima van Stowa is met handopwinder te krijgen, maar vind ik qua model minder mooi.

Het leuke van Reymond is wel dat het Unitas-caliber uit hun eigen historie komt… zie company-info op hun website. En heel betaalbaar, bovendien.

Bedankt,

Gerard

deze is ook wel stijlvol

http://images.google.nl/imgres?imgurl=http://www.uhrendirect.de/shop/images/artikel/12007.jpg&imgrefurl=http://www.uhrendirect.de/uhren/Epos-Actionteam-Ref-3297-Big-Date.html&h=225&w=250&sz=14&tbnid=hCCOciHBnlkJ:&tbnh=95&tbnw=106&hl=nl&start=1&prev=/images%3Fq%3Depos%2Bbig%2Bdate%26svnum%3D10%26hl%3Dnl%26lr%3D

Probeer eens op www.chrono24.com te zoeken. Misschien dat je daarmee veel inspiratie opdoet. Succes.

Mischien is een Zeno Nostalgia wel iets voor je. Kijk is op www.sayin-watches.com

Mvg Dennis.