Nieuwe rolex of omega

Ik ben mij aan het orienteren op een nieuw horloge en ik denk aan een Omega seamaster of een rolex submariner met groene lunette. Als ik ga kijken bij de reguliere juweliers/horlogiers dan liggen de prijzen daar enige honderden euro’s (zo niet meer) hoger dan bijvoorbeeld via ebay of andere internetmogelijkheden.

Heeft iemand goede raad voor me.

Groet,
Elg

Mijn persoonlijke raad in deze:

Als je toch nieuwe horloges van deze merken en/of prijsklasse wil kopen, dan ben je enkel zeker via een officiële dealer (kan je nagaan via de originele website van de producent).

Je betaalt daar inderdaad meer, maar dat is de prijs voor je “gemoedsrust”.

Ben je een “kenner” en komt een “tweedehands” of “parallel-circuit” in het vizier, dan kan je je kans wagen via Ebay, op voorwaarde dat je het uurwerk eerst persoonlijk kan bezichtigen, dat alle papieren aanwezig zijn en dan, vooraleer de koop gesloten wordt, ZEKER alles eerst laten nagaan bij een erkend verdeler (AD) of alles wel “klopt”. Weigert de verkoper dit: handen af !! En aanvaardt ie het: toch sowieso naar de AD gaan !!

Tegenwoordig worden zelfs de “originele dozen en papieren” nagemaakt.

De grijze horlogemarkt wemelt van bedriegers, oplichters,“sjacheraars” en “knutselaars”, dus opletten, zou ik zeggen !!

Da’s mijn mening…

Met Vriendelijke Groeten,

Morse.

Ik zou inderdaad, als beginnend koper, ook niet direct via Ebay kopen. Er zijn genoeg gespecialiseerde fora in nederland / duitsland waar tegen gereduceerd tarief authentieke horloges verkocht worden (denk aan http://www.r-l-x.de/ of http://www.rolexforum.nl/ )

Ebay wordt als vrijplaats gezien voor "bedriegers, oplichters,“sjacheraars” en “knutselaars” en kennis, kunde en voorzichtigheid is absoluut geboden !!

Rgds
-Rene

Als je niet echt een kenner bent zou ik idd niet aan ebay denken.
De replica wereld is zo ver dat je een kenner moet zijn om dit te kunnen zien.
Zou gewoon niet waard zijn en ik wil toch met m’n eigen ogen en handen alles controleren.
Hier kijk ik dus dagelijks naar
http://www.chrono24.com/web/nl/suchen/u/haendler.htm

Veel geluk met het jagen :wink:

Maik

Officiele dealer, of kijk eens onder “ervaring met verkopers” - hier kun je ook wel wat namen vinden van ‘betrouwbare adresjes’, die soms wel wat goedkoper zijn dan de volle mep bij de officiele dealer.

Groet
Mark

Ik sluit me aan bij MarkV.

PAS OP!!
Je koopt niet alleen een horloge maar ook de verkoper.

Heb je ECHT verstand van horloges dan kun je eigenlijk overal kopen maar uit je vraagstelling begrijp ik dat je wel een liefhebber bent maar waarschijnlijk in mindere mate een kenner.

Buiten het feit dat je grote kans loopt om de hoofdprijs voor een chinees te betalen is de garantie bij dit soort verkopers natuurlijk ook niet aanwezig.

Er zijn veel goede en vertrouwde handelaren in gebruikte en nieuwe horloges op dit forum te vinden.

Veel plezier met de zoektocht.