Nieuwste aanwinst om zeep geholpen

Ik heb sinds kort een Chronographe suisse met landeron kaliber. Vandaag wou ik de kast opschuren en polijsten.
Na het voorgaande gedaan te hebben wil ik hem terug in elkaar zetten en ik laat het kaliber uit mijn handen glippen op de grond.
Ik kreeg het warm & koud tegelijk en jawel het tikte niet meer, na wat onderzoek blijkt er speling op de balans as te zitten.
Is deze nu stuk?
Ik zie aan elke kant van het wiel nog een asje.
Is zo’n reparatie duur, en is het misschien zelf te maken door mij? Ik ken er niets van maar het lijkt me redelijk simpel.ik benijd je niet marble!
brrr ik ken dat gevoel, zo te zien is de onderste tap afgebroken, maar gelukkig zijn er nog veel onderdelen voor te krijgen.

Oei, dat komt me bekend voor! http://www.horlogeforum.nl/read.php?2,33369,33369#msg-33369

Maar…wat Mario al aangeeft, er zijn nog wel genoeg onderdelen voor dit uurwerk te krijgen. Zo te zien is het een Landeron kaliber; die komt wel weer tot leven.:wink:

Succes, Marble.

Haha steeksleutel 20 komt me bekend voor :slight_smile:
Wat een gepriel die kalibers, nu is mijn probleem dat er nergens een nummer opstaat. Ik heb op ebay mijn oog laten vallen op een Landeron 51, past dit evengoed?

Ik twijfel tussen een Landeron 54 en 148, maar ik zou toch nog even wachten tot de echte kenners zich melden.:wink: Voor het vervangen van de balansas heb je ook speciaal gereedschap, kennis en ervaring nodig. Lees ook dit nog maar even: http://www.horlogeforum.nl/read.php?8,29267,29267#msg-29267

Groet, Mark