Nu al de vondst van het jaar ongetwijfeld!

Deze week iemand bezocht die de winkel van een oude juwelier/ goudsmid heeft leeggehaald een tijd geleden; Ik had bij deze man al verschillende leuk zaken gekocht (o a de drukmallen van Omega België uit de 60’s voor de reclame en enkele leuke vintage Omega catalogussen uit de 60’s die ik ook al eens heb gepost). Had de kans opnieuw verschillende leuke items te kopen uit diezelfde partij ( de man is nog van de oude stempel en verzendt niets en wil ook niet iedereen over de vloer, dus ik had geluk dat hij me vertrouwt.). De chronograaf binnenwerken heb ik hier al gepost, maar wat er in hetzelfde doosje zat, sloeg echt alles. De man wist duidelijk niet exact wat dit was en ik mocht het hele doosje mouvementen hebben voor een zeer zacht prijsje.

Om te beginnen 2 Jaeger Lecoultre binnenwerken (1 herenmodel, 1 vrouwenmodel). Op zich niets super speciaal, maar een leuk extraatje:(ze lopen allebei prima! )

[URL=http://s1264.photobucket.com/user/HXCMDP/media/IMG_5916_zpsgvfbszut.jpg.html]

[/URL]

[URL=http://s1264.photobucket.com/user/HXCMDP/media/IMG_5922_zpsgrs1vvov.jpg.html]

[/URL]

Het volgende dat ik vond, ook zeer speciaal; 7 tags, gemaakt van bot, waar men op noteerde in de jaren 20-40 wat er aan de uurwerken stuk was en moest gemaakt worden. Deze tags werden dan aan de uurwerken gehangen, zodat de uurwerkmaker nog wist (toen hij eraan begon) wat er moest gebeuren; nog nooit gezien! prachtig vind ik het zelf :smile:

[URL=http://s1264.photobucket.com/user/HXCMDP/media/IMG_5861_zpsc67gewfs.jpg.html]

[/URL]

[URL=http://s1264.photobucket.com/user/HXCMDP/media/IMG_5863_zpsbqypkttj.jpg.html]

[/URL]

[URL=http://s1264.photobucket.com/user/HXCMDP/media/IMG_5864_zpsvmrlzycq.jpg.html]

[/URL]

En dan uiteraard DE vondst van dit jaar ongetwijfeld; mooi in een zakje verpakt, een prachtig Lemania binnenwerk met een schitterende patine wijzerplaat; Ik ben nagenoeg 100% zeker dat dit het legendarische Lemania kaliber is uit de Omega 321 Pre-moon (die ik toevallig ook heb dus een prachtige bron van reserveonderdelen, aangezien nagenoeg alles identiek is behalve de gesigneerde delen!) Het binnenwerk lijkt me 100% compleet, morgen mee naar de juwelier om eens te checken en mogelijks te laten servicen, een kast is ook onderweg! zoiets kom je maar zelden tegen!

[URL=http://s1264.photobucket.com/user/HXCMDP/media/IMG_5932_zps6i9qfdya.jpg.html]

[/URL]

[URL=http://s1264.photobucket.com/user/HXCMDP/media/IMG_5935_zpsi8qpbknd.jpg.html]

[/URL]

15 likes

Mooie vondsten inderdaad, slachtoffers van de goudhonger denk ik?

inderdaad, zonde van die lemania dat hij z’n gouden jasje kwijt was, was ander nog een pak meer waard geweest :slight_smile: maarja ik klaag niet!

1 like

Mooie aanwinsten inderdaad, al noem ik dit geen mooi patina meer, dit vind ik gewoon goor. :grimacing:
Maar smaken verschillen gelukkig, veel succes met de aanwinsten! :smile:

3 likes

ahhaha :smiley: ik vind het wel wat hebben, al ga ik hem natuurlijk niet dragen, de waarde zit hem in het binnenwerk!

Inderdaad! En daarom vind ik het wel degelijk een prachtige vondst. :sunglasses:

1 like

Supermooie vondsten, wat zit er nog meer in het vat?

1 like

Thx! heb nog een zenith 2562PC binnenwerk, en een certina blue ribbon automatisch binnenwerk, een Omega quartz binnenwerk en dan de 3 werkende landerons met wijzerplaat die ik al postte, ook nog een hoopje antieke en vintage horlogemakers instrumenten etc, al bij al mooie vondsten, maar dit binnenwerk sprong er echt wel uit! en het gekke was dat ik daar een tijdje naar op zoek ben geweest, maar de prijzen waren veel te hoog om maar als ‘reserve onderdelen’ te dienen. (deze gaan 600-700 euro voor het binnenwerk alleen)

Inderdaad een paar super vondsten. Zoals aangegeven in je vorige post zullen de gouden kasten wel omgesmolten zijn. :cry:
Ik ben benieuwd naar de lemania als die weer compleet is met kast. De benen tags vind ik ook bijzonder en zeker zeldzaam te noemen.
Als je een keer iemand mee mag nemen dan stuur me maar een PB :grin: Ik neem wel een vrije dag!

1 like

ahahah Ja, is een beetje een rare man, ik wou vorige keer een vriend meenemen uit de buurt hier die ook verzamelt en dat wou hij zelfs niet, beetje raar, maar dat is wel mijn geluk al geweest eigenlijk :slight_smile: ik ga proberen de chrono’s terug compleet te krijgen, kan even duren, maar ik post ze zeker als ze klaar zijn, normaal heb ik morgen de kasten allemaal :slight_smile:

1 like

Wat voor kast heb je voor die Lemania kunnen kopen? Een Omega of Lemania kast of heb je iets laten maken?

dat is nog af te wachten, ik ken iemand die een kast of 50 had liggen van oude chrono’s, ik heb hem het modelnummer en de diameters doorgegeven en ik heb een lotje kasten overgekocht tegen een klein prijsje, dus de rest hangt af van mijn juwelier :slight_smile:

Toevallig niet een chrono kast waarin een Longines 30CH uurwerk past @hxcmdp? Daar zou ik echt dolgelukkig van worden! :grinning:

kan je me de maten eens doorgeven? dan kan ik wel eens onderhoren, mss heeft hij nog wat liggen, er zijn nu 15 kasten onderweg naar mij, mss zit daar eentje tussen, maar ik vrees ervoor, maar mss heeft hij nog wat liggen :slight_smile: