Olie viscositeit vergelijken (Ervaringen Tillwich/ Etsyntha?)

Hallo! Ik ben op zoek naar een alternatief voor Moebius olie om als beginner te gaan oefenen met olie geven, dit omdat een complete Moebius set mij te duur is om zomaar te proberen of ik het leuk vind. Ik begrijp natuurlijk dat voor de ideale werking ik de Moebius set gewoon moet hebben maar met mijn beginner ervaring gaat het waarschijnlijk meer aan techniek liggen dan de olie die ik gebruik. Ik heb gevonden dat de Tillwich/ Etsyntha oliën een goed alternatief voor de beginner kunnen zijn maar nou vroeg ik mij af welke ik daarvan nodig heb? Ik overwoog nu om 1-3, 3-5 en B52 (vet, keyless works e.d.) te kopen maar in deze tabel lijkt het alsof 1-3 eigenlijk al dunner is dan 9010 terwijl 3-5 juist meer in de buurt komt, ondanks dat 1-3 vaak wordt aangeraden voor eigenlijk alle steenlagers in een horloge.

Is er nog een andere factor buiten viscositeit die een bepaalde olie beter geschikt maakt voor bepaalde toepassingen die ik nu mis? En heeft iemand ervaring met deze oliën?

Alvast bedankt!

Ik heb nooit eerder van de, door jouw genoemde, merken gehoord als het gaat om horloge oliën. Tevens zegt viscositeit hier niks. Helft van de moebius spul is namelijk geen eens een olie maar een vet of een ander specialistisch spul. Neem als voorbeeld moebius 941: dat is een soort vet dat veranderd naar olie bij inslag (vandaar voor de pallet fork)

Mijn tip is niet voor iets anders dan de genoemde merken en dergelijke te gaan dan wat de fabrikant van het uurwerk zelf opgeeft. Ik ken ook geen 1 horlogemaker dat andere spul gebruikt, paar uitzonderingen daar gelaten.

Koop gewoon moebius in 2ml varianten van 9010, hp1300 en een braking grease voor barrels zoals chronogrease (kluber p125). 2ml gaat ontiegelijk lang mee en als het horlogemaker vak je toch niks doet, kan je het hier op hf verkopen.

Oh ja als vet voor keyless: molykote dx. Goedkoop spul