Omega Constellation piepan repareren. Help!

Hallo allemaal! zoals jullie in de bijgeleverde afbeeldingen kunnen zien heb ik een omega constellation als erfstuk van mijn opa in mijn bezit gekregen. In de omega zit een caliber 505 en het horloge heeft een ‘pie pan’ wijzerplaat. Het is een pracht horloge en er is maar één probleempje, hij werkt niet… Ik zou er graag een leren bandje op zetten maar voordat ik dat ga doen moet hij wel eerst werken. Ik ben pas 16 en heb dus niet zo heeel veel geld, dus hoeveel zou het ongeveer kosten om dit horloge te laten servicen en repareren? En kan iemand een goede horlogemaker aanraden in Limburg? Alvast heel erg bedankt!!

4 likes

Als je het goed wil laten doen kost zo’n service al gauw 200+ afhankelijk van hoeveel onderdelen er moeten worden vervangen.

Als het een horlogemaker is buiten Limburg, maar het maakt een verschil van dag en nacht in de kwaliteit neem ik waarschijnlijk gewoon de trein.

Wat ik kan zien als ik het horloge openmaak (heb ik maar één keer gedaan om het caliber te checken, en ik heb er niet aangezeten) dan zie ik de tandwieletjes enzo wel allemaal nog goed draaien als ik het horloge opwindt, dus ik denk dat het alleen aan de mainspring ligt.

Misschien is Ferry Schweitzer een optie, Omega specialist in Heerlen.

http://www.vintagehorloges.nl

2 likes

Dat zou ook mijn suggestie zijn.

1 like

Zeer zeldzaam en prachtig horloge. Lijkt nog niet gepolijst dus lekker zo laten!

Breng hem naar een specialist. Wesselink en Vreeker is een aanrader. Opsturen of even met de trein naar Alkmaar. Breng hem echt niet naar zomaar een juwelier op de hoek!

Mark, dankje voor je antwoord! Ik was al zeker niet van plan om hem naar de eerste de beste te brengen ;). Ik zal aan je suggestie denken.

Dankje voor de reactie! Ik zal kijken naar de horlogemaker

Mooi. Deze verdiend het weer lopend gemaakt te worden. Je zult er geen spijt van krijgen al is het natuurlijk een behoorlijke investering.Breng hem naar Ferry Schweitzer!

1 like

Grappenmaker! Ferry Schweitzer - notabene een van de Omega specialisten in het land - zit min of meer naast de deur van de TS en jij raadt hem aan om even met de trein naar Alkmaar te gaan. Vanuit Limburg.

1 like

Schweitzer in Heerlen is prima. Niet goedkoop. Aardige man. Misschien is hij bereid wat qua betalen te regelen (zodat je even kunt sparen).

Hugo Jöris in Echt is ook ok. Maak met hem wél afspraken om het als een vintage reparatie te behandelen en niet als een Omega reparatie. Die laatste is duur, ondermeer omdat Omega voorschrijft bepaalde onderdelen te vervangen, die je beslist niet vervangen wilt hebben.

Mooie Connie ref. 2852 trouwens.

Scorpione Maastricht?
m’n Achterbuurman :wink:

Hallo Koen,
Gecondoleerd met je opa, allereerst.
Jouw Omega ziet er zeer goed uit voor z’n leeftijd.
Ik ben het in dit specifieke geval volledig met @mark2025 eens: laat de kast een deksel ongemoeid, niet polijsten of poetsen.
Succes en tot ziens op het forum

Pardon , ik zeg ook niet dat Ferrie niet goed is maar heb goede ervaring met w&v. Ferrie was in het verleden een stuk duurder ( weet niet hoe het nu is ) dus dat had je met en Ns kaartje van de kruidvat zo terug gehad ;-).

w&v is een heel stuk duurder nu ze officieel omega service centre zijn dacht ik

2 likes