Omega deville automatic vintage

Hallo,

Ik ben nieuw hier en heb me aangemeld omdat ik wat vragen heb.
Ik heb hetzelfde horloge als op deze foto, echter wil ik er een donkerbruin leren bandje op (laten?) zetten.
Nu kan ik de dikte van het bandje lastig zien, het lijkt 18 of 19mm te zijn.
Weet iemand toevallig hoeveel dit precies is en waar ik zou kunnen kijken voor een bandje?

Bedankt,
Chris

1 like

Even een lineaaltje tussen de Bandaanzetten en je weet het (lijkt mij gewoon 18mm)

Bandje kan je er makkelijk zelf op zetten met een dun schroevendraaiertje of bandentooltje (te koop op het www voor 5 euro). Bespaart je weer steeds bij de juwelier…

Zeker met zo’n goedkoop friemel ding zou ik de kast wel proberen af te plakken met plakband/tape. Kan uit eigen ervaring vertellen dat lelijke krassen kan geven. :thumbsdown:

1 like

Uiteraard, ja. Vergeten te vermelden :blush:

1 like

Ok thanks, ik ga het proberen.

Is dit een gouden kast en dito band (d.w.z. originele Omega-band)? Dan zou ik er extra voorzichtig mee zijn. Kostbaar horloge!

Hallo,

Ja helemaal goud, bandje in hele fijne schakeltjes heel glad.
Maar vind hem in de huidige staat niet echt bij me passen nu met de gouden band.
Niet dat ik hem ooit weg ga doen, want hij is van mijn opa geweest. Wat is kostbaar?

Groet

Mooi horloge, een bruine leren (croco) band erop maakt hem een stuk draagbaarder inderdaad. Als je het bandje nog moet kopen zou ik deze er gewoon op laten zetten in de winkel. In de buurt van Utrecht kun je bijv naar de horlogebandenspecialist. Kost je niets extra voor het erop zetten en ruime keuze. Waarde huidige band is iig de goudprijs maar als het origineel Omega is nog wel iets extra…

Ik heb er nog geen nee, goede tip bedankt!

Ik heb deze op mijn Seamaster staat ook niet verkeerd. Heb er wel een vouw sluiting bij gekocht. Blijft je band langer heel.

In elk geval maakt de band het horloge minstens tweemaal zo kostbaar. Google maar eens op Omega-referentienummer. Ik ben ook altijd wat gereserveerd t.o.v. geheel gouden horloges, maar in dit geval zou geen haar op mijn hoofd eraan denken om deze schitterende milanaiseband ook maar een ogenblik van dit horloge te scheiden. In elk geval niet met onkunde aan (laten) pielen. Prachtig geheel, niks meer aan doen wat mij betreft! :grinning:

1 like

Lekker met band dragen, heerlijk!

Ja het is zeker een mooi geheel. Maar niet als je begin 30 bent…

Althans dat is mijn gedachte

Klopt ook wel want een milanaise band doet erg old age aan.
Andere kant,als dit de originele band is die bij dit horloge geleverd is,kan die zelfs meer waard zijn dan het horloge zelf.

Dus een meer hippere band erop monteren is zeker een aanrader als je wat jonger bent,maar de milanaise wegdoen zou heel zonde zijn.

Wat al eerder geopperd is,het losmaken van de band is met de juiste gereedschappen echt een eitje.

Dit heeft naar mijn mening minder met leeftijd te maken dan met stijl. Respect voor het horloge zoals het destijds ontwerpen en gemaakt is staat bij mij voorop. Maar goed, ik houd van klassiek en gruw van vintage horloges die worden ontsierd door ‘hippe’ banden die vrijwel altijd veel te grof zijn ten opzichte van de fijnzinnige uitstraling van klassieke dress watches (vooral die met die lelijke side stitching waar menigeen zo dol op lijkt te zijn :confounded:). En ja, in dit geval is de band meer waard dan het horloge zelf. Haal je hem eraf, leg hem dan subiet in de kluis.

1 like

200% mee eens!

1 like

Bij gouden horloges met bijpassende gouden band moet ik altijd aan hem denken.

Dus inderdaad de originele band nooit wegdoen maar voor nu lekker dragen op een leren bandje!