Omega Genève

Beste leden,

Sinds kort een Omega Geneve uit 1960. Wie kan mij meer vertellen over de historische ontwikkeling van dit horloge/ het merk?

Ik ben erg benieuwd,
Mvg.

8 likes

Mooi!

Heb je ook een foto van de achterkant?

Lijkt mij helemaal in orde…en inderdaad in hele mooie staat!

Ik zou hem wel eerst laten servicen door een horlogemaker, aangezien de olie na 60 jaar ingedroogd is! Je richt anders onbedoeld schade aan aan het uurwerk.

Schat de waarde in deze staat met doos €400-€600

Succes met dit mooie exemplaar

1 like

Prachtig zo’n ‘NOS’ Omega!
Is het een automatisch uurwerk of een handopwinder?

601 uurwerk!

1 like

Goed advies. Kost een paar centen, maar met een recente servicebeurt stijgt de potentiële verkoopprijs ook.

1 like

Klinkt plausibel maar mijn ervaring is dat de waardevermeerdering vrijwel altijd lager is dan de kosten van de servicebeurt.

2 likes

Gaaf zeg, prachtig in deze NOS conditie!

1 like

Ik vind hem heel erg mooi.

Hier nog wat informatie m.b.t. de Omega Geneve horloges.

Heb er zelf ook eentje uit die tijd. De eerste ‘Geneve’ modellen van 1953 t/m 1967 behoorde tot de top van wat Omega produceerde. Dit met dezelfde uurwerkjes en afwerking van de Constellation modellen, die tot het beste behoorde wat ze maakte.
Vanaf 1967 tot 1979 veranderde Omega de ‘Geneve’ modellen tot standaard modellen in de collectie. Still nothing wrong with them, but they didn’t had the finish and nice movements like before. It became a ‘mid’ model from Omega. Uiteraard nog steeds mooie horloges, maar niet meer van hetzelfde niveau.

Zoals anderen al aangeven hebben, verdiend het horloge een beurt en dit kan bij diverse horlogemakers. Ik zou Ferrie aanraden, één van de Omega specialisten in Nederland.

Weet je wellicht wat de diameter is zonder kroon in millimeters? Dit is ook redelijk bepalend voor de waarde.

https://www.vintagehorloges.nl

1 like

Klopt, maar ik hou ervan om mijn horloges netjes te onderhouden en als ik een horloge koop dan is een recente onderhoudsbeurt een pré

1 like

Is op zich geen verkeerde maat, maar had de waarde aanzienlijk geholpen als die richting de 36-37 was.

Enfin, mocht je hem willen verkopen dan kan dat natuurlijk ook zonder service beurt. Indien je hem wil dragen dan is het eigenlijk wel noodzakelijk.

1 like

Door z’n 34mm is hij relatief klein en zal de markt er best klein voor zijn.
Aan de andere kant vind je niet vaak zo’n mooie oude. Denk dat je er op omegaforums.net wel 1,5 á 2K voor zou moeten kunnen krijgen. Maar ik ben geen taxateur.

1 like

Is het 14k of 18k? Ik zou het horloge laten servicen en als de deksel er dan af is, dan krijg je vanzelf meer info (jaartal, model, 14 of 18k goud)