Omega samenraapsel?

Zag deze advertentie staan van een welbekende verkoper :

http://www.marktplaats.nl/a/sieraden-tassen-en-uiterlijk/horloges-antiek/m770297586-omega-dual-tone-1967-mooie-vintage.html?c=8c285449651fa109c354bbabe740c1b&previousPage=lr

Klopt volgens mij geen hout van , cal611 in een jaren 40-50 kast , cirkel wijzerplaat is eivormig , nooit eerder gezien .

Zit ik ernaast of is dit weer een samenraapsel?

Heb geen zin om kastnrs. na te pluizen, maar i.d.d. curieuze combinatie met een niet Omega-kroon.

Nog nooit eerder gezien, kost wel wat trouwens!

Klopt inderdaad weinig van.
Dit is een Geneve kast uit 1960. Daar hoort een 601 in te zitten. Alhoewel, de 611 is een gerelateerd caliber dus dat zou misschien nog kunnen.
Ik heb al eerder gekeken, maar die dual-tone heb ik nooit eerder gezien en de circel lijkt me niet helemaal mooi rond. Re-dial denk ik.

grtz Melvin

Van wat ik inmiddels van ze heb gezien en gelezen plaats ik bij elk horloge zo mijn vraagtekens.

Ik zou er persoonlijk niet gauw iets kopen, waarmee ik niet wil zeggen dat het
oplichters zijn maar ik vermoed dat de kennis wel eens tekort schiet…

Redial of repainted dial. Lijkt wel op een exemplaar afkomstig uit India.

ik denk te weten wat het is, heb nl van de week twee seiko bell matics gekocht(de niet getoonde modellen die genoemd worden in een advertentie).aan de hand van het mailverkeer, wat ik zelf overigens als positief heb ervaren, kon ik opmaken dat het mij idd kennis tekort lijkt.

dat geeft op zich niet, want als kopende party kan je dus,met de kennis die je zelf WEL hebt,…eea bevragen danwel bespreken en ik denk dat je er dan gewoon uit komt.daar neem je ook uiteindelijk je besluit mee,…denk ik.

twee bell matics voor een zeer redelijke combinatie /gunnings prijs hebben tot dusver mij geen negatief beeld gegeven van de aanbieder,sterker nog…als je koopt…kijk dan wat je koopt.

daarnaast, als je goed naar de foto van het omega uurwerk kijkt, LIJKT er 619 te staan.of dat klopt weet ik niet want ik heb daar geen kennis van, maar ik denk een 9 te zien in plaats van een 1 aan het einde van de drie cijfer code

Nope, want de 619 bestaat niet.

Grtz Melvin

Gebrek aan kennis is geen probleem maar wel als je pretendeert een bedrijf te zijn dat verstand van zaken heeft waardoor je klanten een veel te duur horloge kopen dat verre van ok is.

Deze dial is ook wel zo vreselijk slecht opgemaakt dat ik mij niet kan voorstellen dat ze dit zelf niet zien.

Je kan er best een horloge kopen, maar je moet er wel heel zeker van zijn dat je iets goeds koopt voor een goede prijs. Deze Omega is veeeeeel te duur geprijsd voor een horloge met een redial bijvoorbeeld.
Het lijkt erop dat er veel zaken niet helemaal kloppen als je de horloges goed bekijkt. Ik heb al eens eerder wat gemaild en als je met bewijs komt of doorvraagt, wordt er verteld dat je je er niet mee moet bemoeien.
Er staat/stond een Atlantic te koop met niet originele wijzers, wat gemakshalve niet wordt vermeld. Deze Atlantic was stukken duurder geprijsd dan een wel 100% origineel exemplaar dat ik heb gekocht.
Het lijkt me duidelijk dat het een bedrijf is wat zoveel mogelijk winst wil maken en geen echte passie voor horloges heeft.

Bij ervaringen (ver)kopers staan gemengde berichten voor wat het waard is.

idd, ik praat over mijn eenmalige bevinding, en Vintage 1982 deelt andere gedachten. dat kan…en blijft een feit:de koper is degene die betaald en dus dient die zich mi te verdiepen in het voorwerp.

Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen mening. Persoonlijk vind ik niet dat een bedrijf zich kan verschuilen achter onwetendheid. Een bedrijf moet zich specialiseren en correcte informatie leveren. Als je niet precies weet wat je verkoopt en of het 100 % origineel is, mag je mijn inziens ook niet de hoofdprijs vragen. Dan heb ik het nog niet eens over de mogelijkheid dat ze het wel weten, maar het ze niet interesseert.