Vraag voor de Omega SM AT experts. Dit horloge komt met de 8500 Co-Axiaal. En er is een 15.000 Gauss uitvoering maar dit lijkt inmiddels standaard te zijn op de ‘Master’ uitvoeringen. Er is echter ook een (oudere?) ‘standaard’ 8500 Co-Axiaal zonder de toevoeging Master. Deze is niet direct zichtbaar op de site van Omega maar bij intoetsen vd serienummers komt 'ie wel naar voren. Hier wordt geen verwijzing naar de 15.00 Gauss gemaakt. Iemand die weet wat de technische verschillen zijn (if any)? De beschrijving bij Omega doet een andere balansveer vermoeden. Verder direct zichtbare verschil is het omrande datum venster (niet bij de Master - wel bij de ‘standaard’). En is de MSRP een 400 euro lager. Iemand met echt verstand van zaken die de verschillen zo weet?
Bij de Aqua Terra is het inderdaad wat verwarrend. Beide worden 8500 genoemd, maar de ene met Master ervoor en de andere niet.
Master Co Axial is de laatste innovatie van Omega en daardoor iets duurder. Met name hebben ze hier een volledig anit magnetisch uurwerk gemaakt dat een gigantisch hoge standaard zet in de markt. Veel anti magnetische uurwerken konden tot zo’n 1000 gauss. Dit werd bereikt door een soort schild in de kast.
De Master Co Axial daarentegen is opgebouwd uit materialen die niet geraakt worden door magnetisme. De losse onderdelen hebben dus tot een vrij sterke magnetische straling geen last van magnetisme.
Daarnaast wordt de Master getest volgens de METAS methode, die is nog iets stringenter dan de COSC norm. Omega wil in ieder geval in zijn marketing daarmee aangeven dat het uurwerk nog secuurder is…
Oh ja, en de 15.000 gauss was de eerste variant op de gewone 8500 Co-Axial. Die werd ook in een aparte uitvoering uitgebracht. Moet je van houden…
De huidige Master Co-Axial’s zijn dus idd standaard 15.000 gauss en met een andere standaard gemeten en daarmee stelt Omega: Dus secuurder…
https://i2.wp.com/themillenary.com/wp-content/uploads/2014/04/master_co-axial_51.jpg?fit=1000%2C995
https://i0.wp.com/themillenary.com/wp-content/uploads/2014/04/master_co-axial_41.jpg?fit=1000%2C943
Truly, the lack of a Faraday cage is no kryptonite to the calibre 8508 or the Master Co-Axial for that matter, instead, the movement utilises non-ferromagnetic materials to combat the effects of magnetism, chiefly: the Si14 silicon balance spring, Nivagauss™ staffs and pivots; non-magnetic steel plates and the spring of the shock absorber has been crafted from an amorphous material.
https://i1.wp.com/themillenary.com/wp-content/uploads/2014/04/master_co-axial_85001.jpg
Master_Co-Axial_8500Beyond 15,000 gauss resistance, the new Master calibres feature a free-sprung balance system, three-level Co-Axial escapement and special luxury design elements including a rhodium-plated rotor and bridge decorated with Geneva waves in arabesque. In other words, it’s a highly decorated (aesthetically) and deeply technical movement
En nog een eigen foto
Kijk, dat zijn de inhoudelijke reacties die ik zoek. Ik kan een reguliere 8500 Co-Ax krijgen uit 2016. Dus zonder de ‘master’ toevoeging en dus waarschijnlijk ook zonder de anti-magnetische eigenschappen. Bijzondere is dat dit model - obv. modelnummer - wel zichtbaar is op de site van Omega. Terwijl dus de ‘master’ uitvoering nu de standaard is.
Dank in elke geval voor de reacties!
Graag gedaan.
Wel vooral even passen , de 8500 is een dikke jongen!
Vanmiddag eens wezen kijken. Zag er mooi uit maar idd niet een ‘master’ en (dus) evenmin een 15.000 Gauss variant met apart balanswiel en veren. Oke, de prijs was er naar maar duidelijk overjarig model dat recent nieuw verkocht was met een foutieve beschrijving. Ergo twijfel al om. Want de upgrade van de Seiko Sarbjes zit er aan te komen. Dit of een Tudor HBB met nieuw uurwerk. Of toch doorsparen voor een Seiko GS hibeat…