Omega seamaster De Ville uit een lade

Eerder deze maand schreef ik over mijn schoonvader die na 10+ jaar een aantal horloges tevoorschijn toverde.@bart82 schoot snel te hulp en een nieuw uurwerk voor de Rado is inmiddels onderweg.

Het tweede horloge dat ik kreeg is een Omega Seamaster De Ville. Ik was blij verrast toen ik het horloge kreeg: mijn opa had namelijk een vergelijkbare De Ville in het goud. Een hele leuke manier om mijn dresswatch duo compleet te maken!

Helaas is het horloge verre van perfect: de kroon en bezel missen, het glaasje is gebarsten en de sluiting is destijds vervangen door een Seiko sluiting. Naar ik begreep is het wel een originele stalen band!

Weet iemand waar ik aan een Bezel kan komen? Het kastnummer is volgens de horlogemaker 135.010 of 135.0010. Ook ben ik op zoek naar de referentie voor een sluiting.

Verdere informatie over dit type is meer dan welkom. Foto’s:

4 likes

Voor info hier al eens gezocht? Archief van Omega zelf? Zoekt wat moeizaam, maar best interessant. Ik heb nog een oude digitale brochure over vermoedelijk zelfde kastvorm. Stuur maar een pm als je interesse hebt. Gaat even duren tot na weekend dan. Het gaat om de technische uitleg van het openen, en met doorsnede tekeningen. Geen folder.

Volgens mij de verkeerde kroon.

Ik verwacht dat dit de juiste kroon is. Past ook veel mooier bij de elegante kast.

1 like

Dat gaat een uitdaging worden. Je zal een losse kast met bezel moeten vinden of een bezel laten draaien.

Ik heb een vergelijkbare 166.020 case. Alle twee front laders. Voor zover mij bekend zijn er nooit losse bezels gemaakt. Inderdaad losse case ergens opsnorren. Heeft mij paar maanden gekost maar via eBay gelukt.

Hou Ebay al een tijdje in de gaten, met weinig succes helaas. Als ik bij verkochte kasten kijk lijkt me draaien een een goede optie. Suggesties?

Las ergens dat deze icm het glaasje werden geleverd? Valt me op dat er veel van dit type te koop staan zonder bezel. Het nadeel van een frontlader…

Edit:
Onderdeelnummers zijn:
082ST1660010. Bezel
42055ST Kroon
Ofrei en Cousins geven aan niet beschikbaar,

Geen idee. Beste advies is al gegeven denk ik.
Net zo lang zoeken op bijv. EBay tot je een complete kast vindt.

Of een sloper waarvan de bezel goed is. Of naar een goede horlogemaker en advies vragen. Ik kan noemen, Jan Ubels, Nico Rijsman of Omega specialist Ferrie Schweitzer. Met die 3 heb ik goede ervaring. Maar er zullen er zeker meer zijn.

Leuk project trouwens, maar geduld is er bij nodig verwacht ik. :slightly_smiling_face:

Hoe is de staat van de wijzerplaat eigenlijk? Moeilijk te zien nu, met het doffe glas. Dat is misschien ook een dingetje? Wel een crosshair uitvoering en dat is best leuk.

dat zal eerder de spanring zijn. Bezels worden zelden aangeboden. je kan beter zoeken naar een complete kast. Voor wat betreft een bezel draaien, ik heb het mijn horlogemaker 2 x laten doen, mooi geworden maar net niets als het origineel dus je moet echt een heel goede vakman vinden.