Omega Seamaster

Beste Forumleden!

Een half jaar geleden is spijtig genoeg mijn tante overleden. Bij het uitruimen van haar woning zijn wij het horloge tegengekomen wat zij een zeer lange tijd gedragen heeft. Het gaat hier om een Omega Seamaster maar veel verdere info heb ik niet terug kunnen vinden. Is er iemand hier die meer weet van dit model? Wij gokte dat dit horloge uit de jaren 60 afkomstig is, dit omdat in die tijd mijn oom voor werk veel in het buitenland was en vaak souvenirs meenam (waaronder horloges). Helaas verkeert hij niet meer in heel goede staat en het bandje is ook niet het originele, wat onze lokale juwelier heeft kunnen bevestigen. Helaas ziet er links boven in het kristal ook een barst.8 likes

Mooi hoor, prachtig verkleurde wijzerplaat. Ik denk dat de jaren ‘60 inderdaad wel klopt. In de binnenkant van het deksel (edit: of is dit een monocoque?) staat een refentienummer op basis waarvan je alles zou kunnen Googlen.
De band is inderdaad niet origineel, maar dat is niet heel erg. Een nieuw leren bandje erop en hij ziet er weer puik uit. Een originele Omega gesp (die er oorspronkelijk wel op zat) zou hem helemaal afmaken, maar dat is natuurlijk niet per se nodig. Kwestie van smaak.
Het glaasje is voor een paar tientjes te vinden dus die barst kan wat aan gedaan worden, maar misschien is het verstandig om hem sowieso een beurtje te laten geven als je hem wilt gaan dragen.

5 likes

Schitterend ding! Echt hilarisch dat al die mooie Seamasters die nu geërfd worden op van die isofix banden zitten :joy:

Je zult idd met een prop tape even de achterkant open moeten draaien, dan staat op de binnenkant van het deksel het referentienummer.

Ik zou hem naar Ferrie Schweitzer brengen voor een service. Dan krijg je een goed geserviced horloge terug die er fantastisch uitziet en nog tientallen jaren meekan!

Succes! :four_leaf_clover:

1 like

Ik denk dat ik dit een monocoque is. Ik zie namelijk geen manier om hem open te krijgen zoals bij horloges waar een normale deksel opzit. Een beurt geven was zeker wel een plan, ik vind het te zonden om een stukje geschiedenis als dit te laten verstoffen. Hoeveel zou een origineel Omega bandje kosten (Staal/Leer)?

3 likes

Die service gaat er zeker komen! De manier waarop de wijzerplaat verkleurd is vind ik persoonlijk wel echt super mooi.

2 likes

Een vintage stalen band kost een paar honderd euro, afhankelijk van de staat. Een origineel leren band weet ik niet, maar dat zal ook tegen de 200 euro lopen denk ik, give or take 50. Je kunt er dan beter (vind ik) een generiek bandje zoeken en er een vintage gespje op zetten.

2 likes

Hij heeft waarschijnlijk oorspronkelijk op leer gezeten. Ik zou alleen geen Omega leer kopen (want schofterig duur). Je zou zoals @flowert aangeeft wel op zoek kunnen gaan naar een Omega gesp. Die heb ik zelf ook 1 gevonden, maar onwaarschijnlijk veel nep op de markt. Ken wel een adresje. Gewoon een mooie leren band kopen, bv bij horlogebandenspecialist in Utrecht.

2 likes

Dat is inderdaad wat aan de prijs. Zal dan inderdaad standaard bandje zoeken en een vintage gesp. Het openen van het horloge voor het serie nummer laat ik wel over aan de experts tijdens de service beurt, ben dan toch wel benieuwd wat ik ermee terug kan vinden!

Mooi horloge! Ik weet het niet 100% zeker, maar vermoed dat dit referentie 166.020 is :slight_smile:

1 like

is een monocoq hij moet toch uit elkaar en kan je aan de hand van het uurwerknummer de datum vaststellen .even zoeken op maddox. prachtige patina veel plezier ervan ze zijn erg gewild en doen rond de 650

1 like

Mooi horloge, inderdaad een kast uit één stuk dus het uurwerkje komt er aan de voorkant uit. Half jaren 60, maar is inderdaad exacter te traceren n.a.v het serienummer in de kast.

Zeker de moeite van de service beurt waard en dan aan een mooie platte zwarte Hirsch band. Dan lekker dragen en koesteren. :+1::slightly_smiling_face:

1 like

Mooie vondst. Op de kroon staat een Omega logo denk ik?

Absoluut de moeite waard om op te laten knappen.

1 like

Op de kroon staat inderdaad een Omega logo!

1 like

Als kleine update: Ik heb Ferrie Schweitzer van http://www.vintagehorloges.nl/ net een email gedaan om te kijken voor het laten opknappen van het horloge. Als de kosten te dragen zijn voor mij zal ik zeker een nog een update maken na dat het horloge opgeknapt is. Thanks voor alle reacties in ieder geval :grin:

2 likes

De wijzerplaat is prachtig naar ‘goud’ gepatineerd, heel bijzonder (oa nicotine?)
Ook heeft de Fixoflex band wijnig slijtage veroorzaakt aan de lugs. Strakke case ook verder
All in all een topper, zeer goed uitgangspunt
Laat je nog even het eindresultaat zien?