Omega Seamaster

Ik heb recent een Omega Seamaster gekocht met referentie 366.0843, ik vind het een erg aantrekkelijk model maar toch loop ik een beetje vast doordat ik wat mis doordat ik niet thuis ben in vintage/oud:

  • ik wil er graag een nieuw/ander bandje op hebben, door de kastvorm moet ik een outside notched bandje hebben. Waar kan ik deze vinden? Ik zit te denken aan een zwarte saffiano en die heb ik niet kunnen vinden met uitkepingen.

  • ook wil ik op zoek naar een originele schakelband, ik denk dat het een 1286-249 moet zijn maar ik verdwaal in de lijsten met referentienummers. Is er een makkelijkere manier om dit uit te vinden?

  • ik wil graag het glas en dus ook de pakking laten vervangen, hier heb ik geloof ik PX5289 voor nodig maar wat is de beste plek om deze te bestellen en zeker te weten dat het OEM is?

  • als het glaasje er afgaat dan moet de kast toch leeg, dan is het een kleine moeite :sweat_smile: om de kast op te lappen en opnieuw te laten vergulden. Zijn hier gekende adressen voor of misschien een expert die dit allemaal in één beurtje kan uitvoeren?

Oh ja, foto’s:

5 likes

Vaak moeilijker dan t klokje zelf helaas.
Succes met zoeken.

1 like

Dat is ook wel voor de lange termijn, eerst maar een nieuw zwarte lederen op maat laten maken ergens want lijkt me niet uit voorraad te kunnen komen.

Als je verkoopfoto’s van dezelfde referentie op bijvoorbeeld chrono24 bekijkt, staan daar soms foto’s van de binnenkant van de clasp. Daar kun je het exacte typenummer van de band afkijken. :+1:

2 likes

Die code voor de band klopt volgens mij wel voor deze referentie 366.0843/166.0207. Ebay in de gaten houden en sites als etsy etc. Zal niet makkelijk zijn voor een goede prijs. Voor een horlogeband, zou het denk ik een custom band moeten worden bij iemand die dit maakt.

1 like

Stepdown,
gewoon de grootste breedte en een hobbymesje, et voila.

1 like

Tollenaar Rotterdam.
Latour 024 dorp

1 like

Staat me toch een beetje tegen om het mes te zetten in een bandje van een meier. Dan laat ik er liever eentje maken door iemand die iets fijner besnaard is dan ik ben.

Dat valt reuze mee hoor, een echt vlijmscherp mesje en een goede ondergrond en het gaat prima.

Haal anders eerst een bandje bij Alix en oefen er eens op.

1 like

Ik kom niet verder dan verchromen.

Die zijn failliet lijkt het

vergulden is ook verchromen
maar wellicht is er een kleinschaliger bedrijf wat hier meer in gespecialiseerd is.

Latour op de fles?
Ohw :sob:

in Vaasen zit ook een elektrogalvanisch bedrijf.
naam weet ik niet meer maar ik heb er wel eens Kreidler spatbordjes laten verchromen.

1 like

Was die Haveman niet iemand die kon vergulden?

To be fair kan je beter deze lozen en een betere halen incl band dan deze vertimmeren.

Geen emotionele waarde toch?

1 like

Originele glaasjes krijg je niet, nergens meer. Alleen via Omega Certified. Zou je André (Horloge24) even voor moeten PB’en, hij zet ze er dan ook voor je in. Weet niet 100% zeker of er niet ook meteen een verplichte servicebeurt bij moet. Of eBay afstruinen voor NOS, is een vrij incourant model en dan juist iets meer kans. Reken op serieus geld voor een Omega-glaasje. Zelfde als je bandje ongeveer. En, vrijwel zeker weer mineraal.

1 like

Het heeft geen haast en het is niet zo dat er heel veel worden aangeboden. Heb er sowieso nog geen gezien met een wijzerplaat in de staat als deze.

Meer het romantische idee deze voldoende TLC te geven en een nieuw leven.

Mineraal is geen probleem, maar een verplichte servicebeurt voel ik sowieso weinig voor.

Misschien doe ik wel alleen een nieuw glaasje + lederen bandje en dan schuif ik het vergulden en de band op de lange baan of tot ik er tegenaan loop.

Nee joh hoe kom je daar nou bij?

Koop je er een met een lelijke plaat en swap je die :speak_no_evil: Romantiek is leuk, maar je omega krijgt nóóit de factory finish of originaliteit. Je verbrandt er wel een hoop geld aan, en origineel wordt er niet van.

En dat zeg ik als iemand met 4 polerouters… en vintage liefhebber.

1 like