Omega speedmaster pre-moon revisie, wie?

Goedendag allen,

Nieuw hier. Las regelmatig al topics, maar nu ook lid geworden omdat ik met een vraag zit.

Van mijn schoonvader een speedmaster pre-moon in bezit. Horloge is rond 1980 beschadigd door water. Uurwerk zeer slecht, voor de rest te redden. Weet iemand een ‘mannetje’, gespecialiseerd in speedmasters, die het horloge zou kunnen reviseren voor een schappelijk bedrag? Woon omgeving Den Haag. Het is een 145022-69st.

Groeten Paul

4 likes

@PeterLC reviseert Omegas, Specialisatie Speedmasters weet ik niet.

2 likes

Wat is een schappelijk bedrag? Onderdelen zijn voor dit uurwerk bijna niet meer te vinden, en er zullen er heel wat nodig zijn. Zelfs de Omega- certified horlogemakers op het forum krijgen denk ik niet alles meer van Omega voor de 321.

4 cijfers voor de komma wordt de service dan al gauw. Ik begin er zelf niet aan.

4 likes

Hi Peter, is caliber 861 geen 321. Denk eerder aan vervangend uurwerk en serienummer overzetten?

Top, dank Peter. Moet de opzet van antwoorden nog even onder de knie krijgen :wink:

Wat het horloge wel de moeite maakt is, tropical dial, 1039 band met 516 links en DON bezel mooie staat, orginele plexiglas met CB kast. Heeft 40 jaar in doosje gezeten. Dial is niet helemaal mooi meer. Is dit nog op te maken?

1 like

Dat moet je zeker niet doen.

1 like

Zoek een Omega service center in DH, Gouda of stuur een PB aan @horloge24.

Waarom niet YY77?

Je creëert zo wel een Frankenstein of je moet een serienummer in de range van de 145022-69st vinden. Waarom niet gewoon onderhoud aan het originele uurwerk? 861 is volgens mij geen probleem qua onderdelenlevering voor een OSC.

1 like

861 is in principe geen pre-moon… …uurwerk al eerder vervangen geweest? Kan misschien al net hoor, een 861; zijn vast Speedmaster-kenners die het uit hun hoofd weten.

861 onderdelen zijn veel makkelijker. Maar ga dit niet op een koopje willen doen, uurwerk-swap en serienummers switchen is idd een Frankenwatch samenstellen.

Gaat niet lukken, klooien aan wijzerplaten eindigt altijd in tranen. Heb zelf ook leergeld betaald. Origineel tropical is sowieso markttechnisch waardevoller, maar laat hem dan wel verder met rust…!

2 likes

Snap het Frankenstein principe, maar als het onderdeel vervangt met het serienummer erop, is het toch niet zo’n probleem? Of je nu allemaal onderdelen vervangt in het uurwerk of een onderdeeltje overzet. Of zitten er meer nummers op? Het is 100% het orginele uurwerk. Bedoeling is wel een zelfde uurwerk. Maar ben niet eigenwijs, dus als mijn argument geen steek houdt, luister ik graag naar de kenners.

1 like

De vraag is wat goedkoper is, een ander 861 vinden die nog geserviced moet worden of het huidige uurwerk servicen.

Ik denk het laatste.

Uurwerk is echt wel slecht

Maar staan er 861 uurwerken te koop en voor hoeveel?

Nee, ongeveer 2K+. Geen haast.

4 likes

2 likes

Je had met de foto’s moeten starten. :zipper_mouth_face:

6 likes

Ik ben benieuwd wat de experts hiervan denken, valt dit nog te redden ?
Op Chrono24 staat een 861 movement (verkoper uit Duitsland), best wel aan de prijs maar valt nog over te onderhandelen
861 op Chrono24