Omega Speedmaster

Beste leden,
ik ben nieuw hier. Mijn naam is Luck Benink en ik kom uit Den Bosch. ik heb altijd al een grote interesse in horloges gehad en dat kwam mede door het horloge vanb mijn vader, een omega speedmaster. Het mooiste vond ik altijd het verhaal daty datzelfde horloge ook door astronauten werd gedragen. Mijn vader was er dan ook altijd heel zuinig op. Helaas, een aantal jaren geleden is mijn vader overleden en kreeg ik het horloge wat ik nog vele jaren met plezier heb gedragen. Helaas kon ik hem na een tijd niet meer opwinden, hij zat vast. Toen ik het horloge hier in den bosch aanbood bij een juwelier, betrok zijn gezicht en keek hij heel duister. Dit gebeurde hier meerdere malen waardoor ik het horloge in de kast deed en er niet meer naar omkeek. Maar nu ik een aantal topics had gelezen op dit forum kreeg ik weer een beetje hoop. Daarom mijn vraag of ik in contact kan komen met Freddy, aangezien hier heel veel positieve reacties op zijn naam zijn gekomen. Alvast bedankt en groetjes Luck

5 likes

Ferry weet wat hij doet, vakman vooral in omega.: Vintage Horloges | Ferrie Schweitzer – F.R. Schweitzer BV | Gespecialiseerd in OMEGA
succes

1 like

Welkom Luck, coole naam!

Haal even je achternaam weg want binnen no-time ben je hier verslaafd geraakt en breidt je collectie zich in rap tempo uit. Dan is het misschien prettig als je een beetje anoniem bent hier. Anders krijg je straks huisbezoek en daar zit niemand op te wachten.

5 likes

Een Speedmaster is altijd weer te repareren hoor. Een juwelier weet daar niet altijd raad mee, of die stuurt hem zelf (met een opslag) naar een horlogemaker.
Bijna elke horlogemaker kan wel uit de voeten met vintage Omega, zolang ze nog aan de onderdelen kunnen komen.

Bedankt iedereen voor jullie reactie. Ik heb actie ondernomen dus ik houd jullie op de hoogte!!

2 likes

Zal de moeite waard zijn! :+1:t2:

Speedmaster moet inderdaad te doen zijn
Graag zien we op het forum de foto.s :smiley::smiley:

Ik heb zelf ook het oudje (pre moon) van mijn vader. Vorig jaar heb ik een grote servicebeurt laten doen. De onderdelen zijn vrij duur dus het is geen goedkope revisie maar een goede horlogemaker krijgt hem vast weer goed en dat is een speedmaster zeker waard. (los gezien van de emotionele waarde) Ik heb hem in Uitgeest laten doen bij Timefix n.a.v. goede recensies. Maar dat is voor jou wat ver weg.
Succes.

Hoi Luck,
Welkom hier! Wij zijn erg gek op mooie foto’s zeker van vintage Speedmaster’s :grin:
Laat maar eens shinen :sun_with_face::sun_with_face: die speedy!

4 likes

Je minutenwijzer lijkt een beetje kort. Ook lijken, maar dat kan de foto zijn, de cijfers van de bezel een beetje afgekapt langs de rand?

Hieronder een opsomming van alle originele onderdelen:

1 like

Welkom hier! Uit de buurt. Coole en historische forumnaam overigens :ok_hand:

Met de omega kan ik je niet helpen maar nogmaals welkom :+1:

Mooi horloge en verhaal. Is zeker weer in orde te krijgen. Wat je ook doet: laten repareren en nooit verkopen.