Onderweg: Sinn 103 Handaufzug

Een tijdje geleden vond ik het Duitse Sinn forum. Een onderdeel van het forum is de plaats waar verwijzingen naar Sinn advertenties staan. Binnen 24 uur na mijn aanmelding was het raak! Een Sinn 103 Handaufzug te koop op een ander Duits horlogeforum. Lid worden van die club is bijna net zo ingewikkeld als de aanmeldingsprocedure bij TZ-UK. Maar het lukte en ik kon de eigenaar/verkoper benaderen en we werden het eens.

Voordat ik de koop sloot, eerst nog contact gezocht met onze Nederlandse Sinn-specialist en mede-forummer Gerard. Die gaf aan dat het horloge waarschijnlijk nog wel een onderhoudsbeurt nodig heeft. Maar goed, de prijs was ook niet zo hoog.

Wat gegevens: Sinn 103 Handaufzug, 40mm breed, Valjoux 7760 handopwinder. Nog gemaakt in de tijd dat Herr Helmut nog de scepter zwaaide bij Sinn, dus van voor 1995.

Als je nu googelt op zo’n Sinn 103, zie je de modernere met witte subdials en een glazen bodem. Ook mooi, maar ik vind deze toch wel erg mooi oud geworden!

Menno

3 foto’s van de verkoper:

(let even op het smoezelige doosje!)

De wijzers hebben wat sporen, dat deed Gerard vermoeden dat het uurwerk wel aan een beurt toe is.

Zeer fraai, mooie lugs heeft deze

Dit wordt Sinn nr?

Een absolute schoonheid Menno! Hier zou ik ook niet lang over aarzelen. Dat je 'm gevonden hebt, zo snel na je “heads up” in je zoektocht naar je “holy grail” is verbazingwekkend; je bent een formidabele speurneus. Alvast veel plezier ermee.

Volgens mij kunnen we jou beter Mr Sinn noemen;)

He dezelfde wijzerplaat met tritium en Swiss made.
Die van mij is van 1995 dus ook gemaakt in de tijd dat Herr Helmut nog de scepter zwaaide bij Sinn;)

Mooi hoor(tu) Dit ziet er wel erg gaaf uit!

(Tikkie jaloers:D:D)

Ja, inderdaad, tikkie jaloers:) Weer een pracht aanwinst Menno (tu)

groet,
Stef

Dit is i.d.d. een aanwinst om jaloers op te worden.:wink:

Van harte Menno en veel plezier ermee!

Erg mooi Menno! Gefeliciteerd!

Hoe hoog is deze?

Tip, Dale Vito heeft een mooie oude Sinn te koop staan op het andere forum

gr

vncnt

Zeemeester Schreef:

Tip, Dale Vito heeft een mooie oude Sinn te koop
staan op het andere forum

gr

vncnt

Mooi! Wellicht de prijs wel waard, maar ik vind hem te duur voor mijzelf. Ik ben nog wel op zoek naar andere mooie Sinns (zeker gezien de prijs die ik voor bovenstaand horloge betaald - ik heb nog wel wat over (tu))

Ik heb nog wel een heel mooie oude duiker van Sinn gezien, maar voorlopig vind ik de vraagprijs van die duiker ook te hoog. Wordt vervolgd, ongetwijfeld!

Menno

Potdomme, jij was me dus voor mazzelpik. Inderdaad een mooie Sinn uit het Helmut tijdperk. De prijs die je ervoor betaald hebt is bijzonder laag. Ondanks dat er waarschijnlijk een beurt nodig is heb je straks een goed horloge voor niet veel geld. Veel plezier ermee (tu)

Ja, ik zag 'm te koop en ik snapte niet waarom 'ie niet verkocht werd voor dat bedrag. Dus zelf de stap maar gezet. En jouw idee is precies het mijne: ook al heeft 'ie een beurt nodig blijft het nog een koopje.

Menno