Online cursus horlogemaker

Een onderwerp wat al vaker aan bod is gekomen en ik heb de zoek functie intensief gebruikt. Maar alle onderwerpen zijn al jaren oud, behalve een topic over een opleiding in schoonhoven. Helaas heb ik ander regulier werk, en zit een cursus op lokatie er niet echt in.

Maar zoals velen op dit forum vind ik horloges een heel leuk tijdverdrijf (leuke woordspeling), maar heb ik van de techniek geen kaas gegeten. Toch droom ik er van om ze te kunnen repareren en zelf te bouwen. Het lijkt me leuk om aan een inkoopactie mee te doen en een sea-gull 2130 oid te kopen en er dan ook nog wat mee te kunnen behalve naar kijken.

Daarom wilde ik eens een online cursus gaan doen. Ik wil de Timezone Watchschool Level one gaan doen. Zie ook http://people.timezone.com/mdisher/WatchSchool/tzwsfaq.htm . Als ik het goed begrijp zijn de inschrijfkosten 50 dollar (voor heel level one) en materiaalkosten 200 dollar voor de goedkoopste kit ( http://www.tztoolshop.com/page172.html ). Dit is inc. gereedschap en het movement.

Nu heb ik gelezen dat in 2006 een aantal mensen deze cursus hebben gedaan en ik vroeg me het volgende af:

  • Zijn er mensen die dit anno 2010 ook willen gaan doen?

  • zijn er mensen die ervaring hebben met deze cursus en hier wat over willen roepen?

  • Zijn er alternatieven behalve cursus op locatie? Zoals een stap voor stap boek oid?

Bedankt alvast!

Ik heb de TimeZone level one en two gedaan. Erg tevreden over. Ik heb ook de bijpassende uurwerken en gereedschappen via TimeZone bij Otto Frei gekocht, kwalitatief echt goed spul.

De docent, ben z’n naam even kwijt, is overigens een Nederlander! Wanneer ik extra vragen had kon ik ze altijd aan hem stellen en hij reageerde doorgaans snel en vakkundig.

Wat mij betreft mag er ook nog een course three komen, met een mechanische chronograaf!

De online lessen zijn duidelijk en goed te volgen, en eigenlijk is de prijs daarvoor een lachertje.

Vroeger heb ik tevens op de Vakschool Schoonhoven gezeten (voltijd), maar mijn specialisatie daar was graveren, wat betekent dat ik daar in het eerste jaar ook al de basisbeginselen van het uurwerkmaken heb meegekregen.