Onmogelijke zoektocht...?

Om een vriend van mij enthousiast te maken voor de wereld der horloges, lijkt het me leuk om voor zijn verjaardag een horloge kado te doen. Ik denk dan aan een sportief horloge, liefst automaat of Solar, diameter max. 40mm. Keus genoeg hoor ik jullie denken, maar nu komt het… Ik wil niet meer betalen dan maximaal €30,-!!! Onmogelijke opgave (en ben ik daarmee een slechte vriend) of hebben jullie nog creatieve ideeën?

Ik ben benieuwd;-)

Oei, dat wordt wel een uitdaging. Je kunt op Marktplaats proberen een Vostok Amphibia te scoren voor dat geld. Kan ook 40 euro worden hoor, pin me er niet op vast. Maar dan krijg je wel een heuse automaat en duiker, zoiets:

Niets is onmogelijk maar je zit er zo wel dicht tegen aan.

Ik heb even geen tips wie weet andere leden wel.

Succes!(tu)

Groeten,

Noel.

Dit soort creativiteit bedoel ik:-) Was ik zelf niet opgekomen. Ga ik zeker eens nader uitzoeken. Dank voor het meedenken!

ik heb je een privébericht gestuurd met een verwijzing

de goedkoopste Solar van dit moment iets onder €30,-
https://www.kish.nl/Classic-AL-190W-1AVEF/

m.i. een van de beste “bang for buck” zowel overdag / 's avonds goed afleesbaar ( ook met zwarte wijzerplaat ) maar boven de € 30,-
http://m.kijkshop.nl/nl/131242/casio-horloge/?pageCount=6&pos=627

wat simpeler maar ook boven de prijs.
http://www.klingel.nl/sieraden-horloges-herenhorloges-solar-horloges/solarherenhorloge-488864/#productTextDescriptionContainer

er is ook een Q&Q solar voor € 39,- maar daar maak je niemand blij mee

Zo een Rus lijkt me van betere kwaliteit en meer identiteit, maar op eBay heb je een hoop horloge met Chinese mechanische uurwerkjes erin voor tussen de 15 en 30 euro. In allerhande soorten stijlen van klassiek tot sportief.

Ik zocht met automatic watch (selectie nieuw uiteraard) en paar duizend hits. Niet allemaal horloges, maar keuze genoeg.

Als die vriend het serieus leuk gaat vinden, kunnen jullie samen es kijken naar een hoger budget horloge, die kwalitatief ook beter is voor als daily beater. Niet iedereen vind namelijk mechanische horloge praktisch ivm regelmaltig opwinden, minder nauwkeurig dan quartz, etc.

Zelfde zoektocht kun je ook doen met solar watch. Zelfs een mooie casio voor 1 euro… http://www.ebay.nl/itm/NEU-CASIO-EDIFICE-EQW-M710L-1A-FUNK-SOLAR-UHR-/161585781647?pt=DE_Kleidung_Schmuck_Accessoires_Uhren_Armbanduhren&hash=item259f435b8f
Tenminste, toen ik keek :wink:

Houdt overigens wel rekening mee dat verzending buiten de EU extra lang/vertraging kan wezen. Als die vriend binnenkort jarig is, zou ik niet te ver weg zoeken, zoals China.

Suc6 met zoeken!

Ik zou in het geval van een verjaardag het budget ophogen tot € 60,- en vervolgens tijdens het feestje de hele koelkast leegvreten en wat borrelnootjes en worst mee naar huis nemen,
of het volgende jaar alleen een vruchtentaartje van € 7,- cadeau doen,
dan kan je nu tenminste iets substantielere klok geven waar hij meer aan heeft.

Op Conrad.nl heb je onder € 30,00 flink wat keuze:

Eric

Hoi,

Vandaag bij de Aldi,

http://www.aldi.nl/aldi_vanaf_woensdag_0402_5_10390.html

succes,
Elf.

mini in the box, curren (best aardig in de looks), kun je er 2 kopen

Ziet er niet verkeerd uit voor dat geld daar bij de Aldi.
UIt diverse eerdere draadjes hier waar o.a. de radiohorloges van de Aldi ter sprake kwamen, heb ik begrepen dat dit helemaal geen verkeerde klokjes zijn. Bang for the buck! En nog keuze uit verschillende modellen ook. Moet je wel vandaag naar de winkel rennen, want -althans bij mij in de buurt- dit soort aanbiedingen zijn meestal binnen een paar uur uitverkocht.

mike moker Schreef:

mini in the box, curren (best aardig in de looks),
kun je er 2 kopen

Mee eens.

Ik heb er zelf gewoon via e-Bay een keer een gekocht. Eigenlijk omdat de prijs zó laag was dat ik dacht, dat kàn toch helemaal niet, dus laat ik 't eens proberen. Minder dan €10,-- inclusief verzending… Betaal ik normaal voor een batterijtje.
Blijkt een prima horloge, beetje dressy. Ik draag 'm regelmatig bij klussen enzo; als er een pot verf overheen gaat is 't geen drama. Loopt al een jaar zonder problemen op de originele batterij. Wel een fatsoenlijk bandje er op zetten, want wat ze meeleverenn is een naar stuk plastic. Alles bij elkaar nog dik onder de €30 euro. Mission accomplished!

Hieronder een plaatje, sorry voor de reflecties, was een quick & dirty opname.

Het meest coole horloge dat je nieuw rond 30 eur kan kopen vind ik momenteel de Casio AE-1200

.
.
.
.
.

en de winder bij conrad kost 25 euro… dan is hij op weg gezet en kan hij zelf op zoek gaan naar een mechanisch klokje :slight_smile:

Beste allemaal, hartelijk dank voor de tot nu toe geleverde reacties. Wat eerst onmogelijk leek, blijkt dus zeer goed mogelijk:-) In ieder geval een hoop horlogerie om leuk in te gaan verdiepen. Ik laat zeker weten welke het uiteindelijk geworden is.

Merci!

Hahaha, dat is zeker een idee:-)

Carpe tempus Schreef:

Ik zou in het geval van een verjaardag het budget
ophogen tot € 60,- en vervolgens tijdens het
feestje de hele koelkast leegvreten en wat
borrelnootjes en worst mee naar huis nemen,
of het volgende jaar alleen een vruchtentaartje
van € 7,- cadeau doen,
dan kan je nu tenminste iets substantielere klok
geven waar hij meer aan heeft.

dat is inderdaad een gaaf klokje!

jonathan Schreef:

Het meest coole horloge dat je nieuw rond 30 eur
kan kopen vind ik momenteel de Casio AE-1200

http://www.casio-europe.com/resource/images/watch/
detail/AE-1200WH-1AVEF.jpg

http://www.skywatches.com.sg/reviews/media/catalog
/product/cache/1/image/040ec09b1e35df139433887a97d
aa66f/a/e/ae-1200whb-3bv_1_2.jpg

Die ziet er idd best geinig uit.

.
.
.
.
.

en de winder bij conrad kost 25 euro… dan is hij
op weg gezet en kan hij zelf op zoek gaan naar een
mechanisch klokje :slight_smile:

Zo iets zou ik niet doen. Zonder geinspireerd te raken heeft ie straks n ‘veredelde paperpress’.

Hou behalve wat ik eerder zeiover mechanischenhorloges, ook misschien in t achterhoofd wat ie verder voor wensen zou kunnen hebben. Zo kan ie bijv n hekel hebben aan digitale horloges of aan goudkleurige horloges, etc.

Bij ons thuis zijn we best direct in kadoos. We vragen gewoon wat je wilt hebben. Ik bedoel, heb nl ook kadoos gekregen die alleen maar in de opslag staan te verstoffen. Te onbeleefd om weg te geven/gooien, maar ook weer onbruikbaar. Dat zou ik zelf zonde vinden.

Hier enkele mods
(op WUS is er een heel uitgebreid topic over)