Op businessreis naar Tokyo: waar/wat kan ik iets mooi kopen?

Hallo iedereen

binnenkort zal ik naar Japan vertrekken voor een weekje (Tokyo) en ik dach om iets gaaf terugbrengen naar huis, zoals Seiko modellen die niet geimporteerd worden, of duurder zijn in EU, of 2dehands van andere merken (ik heb ooit gelezen dat Speedies zijn heel goedkoper in Japan)

Heeft iemand erwaring om waar te gaan (winkelen) in Tokyo of waar te zoeken en wat?
Ik heb ook ooit gelezen dat de goedkopere modellen van Seiko zijn naar Japan geimporteerd dus het prijsverschil tussen EU en JP is niet waar de moeite, en alleen de GS worden in Japan geproduceerd…klopt dat?

Wat zou een gave klokje om te kopen zijn?

Lees dit even :smile:
http://www.ablogtowatch.com/guide-buying-used-vintage-watches-tokyo-japan/
voor tweedehands

2 likes

Speedmasters zijn in Japan voor een goede prijs te krijgen, en er is veel aanbod. Ik meen eens gelezen te hebben dat Japanners het niet zo hebben op oudere horloges, het moet nieuw zijn. Wellicht heb je met een zichtbaar gebruikt horloge om de pols ook nog de kans dat de douane je laat passeren.

1 like

Mijn ervaring bij Yodobashi afgelopen jaar was geweldig. Het is een enorm warenhuis met onder andere een zeer uitgebreide, Japanse en Internationale, horloge sectie. Tevens krijg je daar direct de tax terug mits je je paspoort kan overhandigen (wel even oppassen met het invoeren ;)). Dit scheelde bij mij destijds 8%. Ook het betalen met sommige credit cards (VISA volgens mij) wil nog wel eens een korting opleveren (5%).

De geĂŻmporteerde modellen zijn inderdaad duur (zoals de SKX007) maar de modellen die in Japan worden geproduceerd schelen aanzienlijk (denk aan de meeste Prospex modellen).

Maar laat je ook verbazen door de exclusieve Citizen lijn aldaar. Deze lijn was destijds duurder dan de Grand Seiko’s :smiley:

Succes! http://www.yodobashi.com/ec/feature/18457_500000000000000326/index.html

2 likes

Zeker visa, want met Mastercard ving ik bot :frowning: