Op maat maken Omega Speedmaster 1171 band..

Ook al eerder in het Speedmaster only topic beschreven maar gezien geen reacties ook nog even op deze manier een poging… :innocent:

Mijn Speedmaster heeft een originele 1171 band (met omcirkelde 11)
Nu moet de band nog op maat gemaakt maar de band is niet geschroefd of met drukpennen. Dus zowel met de schroevendraaier als zo’n plastic bankschroefje waar je een dun pennetje kunt uit drukken/draaien zijn niet bruikbaar voor het op maat maken van de band.

Wel kwam er 1 schakel los met de hand (vermoedelijk door een vorige eigenaar hand vast in elkaar gezet ivm verkoop)

Weet iemand welke tool en handelingen de juiste zijn om deze band op maat te maken?

Foto s ter illustratie waar is te zien dat de zijkanten van de band dus geen schroeven of pennen bevatten

Iemand ervaring/expertise met deze band en dus dit vraagstuk?

Dank,

Ralph

Zit gewoon met splitpennen (kijk maar naar de schakels het dichtst bij de sluiting), alleen zijn bij jou alle uitneembare schakels er al uit. Die losse schakel is gewoon kapot.

Ouwe 1171 is voor smalle polsen vrij lang, zeker als er wat rek op zit. Je kunt in de sluiting nog wel aardig wat winnen met de fijnafstelling.

1 like

Is toch gewoon band met vouwschakels? Oftewel de middenschakels open buigen en weer dichtduwen?

1 like

Klopt er zitten verder geen uitneembare schakels meer in de band , deze zijn al verwijderd en de schakel die uit elkaar ligt die is gewoon kapot.

1 like

Open buigen en dichtduwen, ja met grof geweld kan je alles inkorten.

1 like

1171 binnenzijde

1 like

Ik tel 10 schakels zonder pennen aan de ene en 12 zonder pennen aan de andere kant…
Met wat zoeken zie ik voornamelijk banden die ook 10 om 12 schakels hebben maar daarvan zijn het er ook 2 om 3 met pennen… dus korter te maken…

Rek valt erg mee… zit wel iets slijtage op de schakels maar niet veel. Band ziet er verder ook onwijs netjes uit waardoor ik vermoed dat hij een groot deel van de 35 jaar in de doos heeft gezeten.

Schakel kapot. Zal ik uit laten zoeken. Er zit ook erg weinig “vlees” als ik schakels in elkaar steekt. Sowieso puntje van aandacht.

Midden schakel deel openvouwen? Zo heeft meneer Omega het niet gemaakt volgens mij… is, lijkt mij, geen middel om een 35 jaar oude 1171 11 band aan te doen :roll_eyes:

Dank voor de tips tot zo ver.

2 likes

Je ziet de ringetjes in je band toch? Daar zit geen ruimte in en zit om de schakels heen gevouwen. Een Rolex 9135 band en een folded jubilee moet je ook zo aanpassen.

Of je trekt je schakel uit elkaar. Maar ik weet niet met hoeveel kracht dat gaat en hoe je hem daarna weer goed vast krijgt. Anders maar naar een omega specialist

1 like

Het kan, maar daar is ook alles wel mee gezegd toch? Bovendien krijg je dan vrijwel altijd een ‘trappetje’ in de band - dus dat de band niet meer netjes taps toeloopt, maar in een keer iets verspringt. Ik heb het als noodoplossing weleens gedaan, maar mooi is het niet.