Opzoek naar model en jaar zakhorloge

Hoi,

Onlangs heb ik in de erfenis van mijn opa een zakhorloge ontvangen van Union Horlogere. (dat staat er in ieder geval op) Ik ben even gaan speuren op internet naar het model (en dus het jaar van productie) waar ik nieuwsgierig naar ben. Keer op keer kwam ik een soort gelijk tegen maar niet exact hetzelfde. Op de foto’s zie je dat hij al wat ouder lijkt.

http: //postimg.org/image/7h6srgbrh/
http: //postimg.org/image/uiu51arkz/
http: //postimg.org/image/6cqzaoaej/

Ik wil dus graag weten wat voor model het is en uit welk jaar dit horloge komt. Misschien merk ik het overduidelijke niet op. Als iemand iets weet, of meer info nodig heeft voor een conclusie hoor ik het graag. Ik ben namelijk heel erg nieuwsgierig.

Ik heb even jouw links omgezet zodat de beelden direct zichtbaar zijn, overigens heb je het meest aan foto’s van de binnenkant. Met een aardappelschilmesje in de rand van de achterkant kun je deze makkelijk open wippen.

http://s14.postimg.org/ab9y4wdxs/20150520_142441.jpg

http://s29.postimg.org/4naei3pra/20150520_142453.jpg

http://s17.postimg.org/9wcx0hd4e/20150520_142537.jpg

Dit was ook mijn bedoeling, maar aangezien ik net een account heb aangemaakt mag ik dit niet. Foto’s van de binnenkant heb ik ook; het systeem is volgens mij vervangen, maar ik ben er niet zeker van. Het ziet er in ieder geval vrij nieuw uit. Of het is gewoon goed bewaard gebleven, ik weet hier te weinig van om dat met zekerheid te zeggen.

http: //postimg.org/image/lufjfydrh/
http: //postimg.org/image/n6jq9o9uz/
http: //postimg.org/image/ppbj2zrzh/
http: //postimg.org/image/f0fnzj6ad/

foto 1, "remontoir cylindre rubis"
foto 2, maan? en kroon, K&M 0,800 met iets onduidelijks erboven
foto 4, 317634 K&M + METAL

Ik las dat Union Horlogere een verzamelnaam was voor meerdere merken? Ik gok op Alpina… Zoals je ziet is het materiaal aan de buitenkant (en eerste klep) niet goed onderhouden dus ik schrijf het voor de zekerheid er bij. Heeft iemand ideeën of vermoeden?

Ik ben geen zakhorloge specialist maar ik weet wel dat het verzet knopje in de rand van het horloge wijst op pré 1900. Het horloge heeft geen service markeringen (die bevatten soms een jaartal) en heeft een zilveren kast. Voor meer informatie zul je even moeten wachten tot de specialisten jouw bericht zien.

Dank voor de moeite, ik hoop maar dat ze het opmerken :- )