Oris Big Crown ProPilot Worldtimer - wie heeft er een?

Ik ben eens naar de Oris Big Crown ProPilot Worldtimer te kijken, eigenlijk vooral omdat het aparte systeem me wel leuk lijkt, en het eens wat anders is.

Ik ben op zoek naar wat persoonlijke ervaringen; Hoe makkelijk is het verstellen van de tijd? Met welke tijd is de datum gelieerd? En niet specifiek voor dit horloge misschien, maar hoe makkelijk is de dag/nacht indicatie te lezen en ‘begrijpen’ (omdat ik nu 24 uurs indicaties gewend ben als tweede tijd)?

Andere ervaringen zijn ook welkom natuurlijk, positief of negatief.

zo zeg, oude post. Ik kom hem tegen omdat ik nieuwsgierig was of er toevallig eentje te koop staat.

Zelf heb ik nu de oude (caliber 690) Oris Classic Worldtimer. Vergelijkbare dial, maar ander systeem (twee drukknoppen ipv de draairing). Heb geen ervaring met dit draaisysteem, maar na vele GMT en GMT achtigen is dit voor mij wel DE reisklok.

De thuistijd, en de dag/nacht aanduiding blijft altijd gelijk. De datum verspringt voor EN achteruit met het verzetten van de lokale tijd middels de twee drukknoppen (of links/rechts draaien van de bezel in de nieuwe versie).

Waarom ik in de nieuwe versie geïnteresseerd ben: hij is groter dan de 37mm van de Classic Worldtimer. Daarmee is ook de zwart/witte dag/nachtaanduiding iets makkelijker te lezen. Ik ben zelf helemaal overtuigd van de twee complete dials (dus dials met twee wijzers).