Oris glas vervanging?

Beste HFers,

Het glas van mijn Oris big crown pointer date 44mm plexiglas heeft wat krasjes. Uiteraard kan ik gaan polijsten, maar ik vraag mij af of er ook een saffier vervanging bestaat hiervoor. Iemand die info heeft?

Groet,

Peter

2 likes

@OrisBoutiqueAmsterdam Kom er maar in!
Zij kunnen je vast wel antwoord geven :wink:

3 likes

Had Oris al gevraagd, antwoord was nee… bovendien leveren ze geen onderdelen, je moet altijd opsturen en door hen laten uitvoeren :flushed:

1 like

//eu1.dh-cdn.netE//eu1.dh-cdn.netv//eu1.dh-cdn.nete//eu1.dh-cdn.netn//eu1.dh-cdn.net //eu1.dh-cdn.netk//eu1.dh-cdn.neti//eu1.dh-cdn.netj//eu1.dh-cdn.netk//eu1.dh-cdn.nete//eu1.dh-cdn.netn//eu1.dh-cdn.net //eu1.dh-cdn.neto//eu1.dh-cdn.netp//eu1.dh-cdn.net //eu1.dh-cdn.neth//eu1.dh-cdn.neto//eu1.dh-cdn.netr//eu1.dh-cdn.netl//eu1.dh-cdn.neto//eu1.dh-cdn.netg//eu1.dh-cdn.nete//eu1.dh-cdn.netg//eu1.dh-cdn.netl//eu1.dh-cdn.neta//eu1.dh-cdn.nets//eu1.dh-cdn.net.//eu1.dh-cdn.netn//eu1.dh-cdn.netl//eu1.dh-cdn.net.//eu1.dh-cdn.net //eu1.dh-cdn.neth//eu1.dh-cdn.nete//eu1.dh-cdn.netb//eu1.dh-cdn.net //eu1.dh-cdn.neti//eu1.dh-cdn.netk//eu1.dh-cdn.net //eu1.dh-cdn.neto//eu1.dh-cdn.netn//eu1.dh-cdn.netl//eu1.dh-cdn.neta//eu1.dh-cdn.netn//eu1.dh-cdn.netg//eu1.dh-cdn.nets//eu1.dh-cdn.net //eu1.dh-cdn.neth//eu1.dh-cdn.nete//eu1.dh-cdn.nett//eu1.dh-cdn.net //eu1.dh-cdn.netp//eu1.dh-cdn.netl//eu1.dh-cdn.nete//eu1.dh-cdn.netx//eu1.dh-cdn.neti//eu1.dh-cdn.netg//eu1.dh-cdn.netl//eu1.dh-cdn.neta//eu1.dh-cdn.nets//eu1.dh-cdn.net //eu1.dh-cdn.netv//eu1.dh-cdn.neta//eu1.dh-cdn.netn//eu1.dh-cdn.net //eu1.dh-cdn.netm//eu1.dh-cdn.neti//eu1.dh-cdn.netj//eu1.dh-cdn.netn//eu1.dh-cdn.net //eu1.dh-cdn.neti//eu1.dh-cdn.netw//eu1.dh-cdn.netc//eu1.dh-cdn.net //eu1.dh-cdn.netf//eu1.dh-cdn.netl//eu1.dh-cdn.neti//eu1.dh-cdn.nete//eu1.dh-cdn.netg//eu1.dh-cdn.nete//eu1.dh-cdn.netr//eu1.dh-cdn.net //eu1.dh-cdn.netl//eu1.dh-cdn.neta//eu1.dh-cdn.nett//eu1.dh-cdn.nete//eu1.dh-cdn.netn//eu1.dh-cdn.net //eu1.dh-cdn.netv//eu1.dh-cdn.nete//eu1.dh-cdn.netr//eu1.dh-cdn.netv//eu1.dh-cdn.neta//eu1.dh-cdn.netn//eu1.dh-cdn.netg//eu1.dh-cdn.nete//eu1.dh-cdn.netn//eu1.dh-cdn.net //eu1.dh-cdn.netd//eu1.dh-cdn.neto//eu1.dh-cdn.neto//eu1.dh-cdn.netr//eu1.dh-cdn.net //eu1.dh-cdn.nets//eu1.dh-cdn.neta//eu1.dh-cdn.netf//eu1.dh-cdn.netf//eu1.dh-cdn.neti//eu1.dh-cdn.nete//eu1.dh-cdn.netr//eu1.dh-cdn.netg//eu1.dh-cdn.netl//eu1.dh-cdn.neta//eu1.dh-cdn.nets//eu1.dh-cdn.net.//eu1.dh-cdn.net
//eu1.dh-cdn.net
//eu1.dh-cdn.netB//eu1.dh-cdn.netb//eu1.dh-cdn.net

2 likes

Dat is toch niet vreemd?

1 like

Vreemd niet, vervelend wel :-1:t2:

1 like

Dank, bericht gestuurd, zijn op vakantie, wordt vervolgd :wink:

Welke referentie zou dit moeten zijn? Mark XII heeft al saffier af fabriek en een Mark XI heeft een kunststof glas dat er vanaf de binnenzijde ingezet dient te worden en tevens de pakking voor de afdichting op zijn plaats houdt.

1 like

Betreft de quartz flieger chronograph af fabriek geleverd met plexiglas van een goede kwaliteit. Na 19 jaar was dit plexiglas toch wel aan vervanging toe. Gecombineerd met een totale service beurt van 400 plus euro is dit plexiglas vervangen. De kwaliteit van het nieuwe glas kwam overeen met die van wegwerp frisdrank bekertjes. Via een horlogemaker het plexiglas laten vervangen door mineraalglas. Was ook geen succes vanwege de krasgevoeligheid. Vandaar het saffierglas. Zie voor meer info de bijdrage van thapapper over dit horloge. Hij heeft het over het 2e type flieger af fabriek geleverd met saffierglas. Mocht je nog meer info willen, geef dan even een pm etje
Bb

3 likes

Betreft de chrono flieger 3741

Bb

2 likes

Ook goeie ervaring bij deze deskundige. Veel kan naar wens/op maat gemaakt worden.

1 like