Oud zakhorloge (EDIT)

Hoi,ik ben nieuw hier en had een vraag over een oud zakhorloge dat ik heb.
Maar ik kan hier geen plaatje kwijt dus kan ik niet laten zien om wat voor een klokje het gaat , jammer.

EDIT:

Als ik de achterkant open doe staat in de deksel , Cylindre 10 Rubys

http://www.horlogeforum.nl/read.php?4,8340

kijk daar eens:)

Owkeej , weet ik genoeg.
dank je.
Gr.W.

Heb er nog eens nauwkeuriger naar gekeken , en ben de naam “Victor” en een nummer (2400 58) en Silber800 en een kroontje tegengekomen.
Kan iemand me meer vertellen over dit klokje ?

vr.gr. W.

Beste Watchmen,

Ik had mij eigenlijk voorgenomen niet meer op vragen over cilinderhorloges te reageren, behalve dan wanneer het een bijzonder exemplaar zou betreffen. Het wordt eentonig, want ook uw horloge vertoont de overbekende kenmerken van een goedkoop massaproduct dat eind negentiende, begin twintigste eeuw is vervaardigd.

Voor de bijbehorende verhaaltjes verwijs ik even naar mijn eerdere bijdragen over soortgelijke zakhorloges: 19 januari 2012
http://www.horlogeforum.nl/read.php?2,333702,333855#msg-333855]18 november 2011
, 9 januari 2012 en [url=http://www.horlogeforum.nl/read.php?19,442022,449942#msg-449942[/url].

Heel jammer dat de emaille wijzerplaat behoorlijk beschadigd is, want zoiets is helaas niet onzichtbaar te herstellen. En een reparatie van het in bijna alle gevallen technisch inferieure uurwerk loont ook al nauwelijks de moeite, zeker in deze tijd van supernauwkeurige kwartswerkjes. In ieder geval is zo’n horloge een leuk aandenken aan een niet zo heel ver verleden, waarin het hebben van de juiste tijd nog lang niet voor iedereen was weggelegd.

Met vriendelijke groeten,
Robbert

Bedank voor je reaktie ,en is “victor” de fabrikant ?

Beste Watchmen,

Nee, dat is een zoveelste fantasienaam, waarschijnlijk een soort winkelmerk. Deze klokjes werden hoofdzakelijk in Frankrijk gefabriceerd en hoogst zelden van een fabrieksmerk voorzien; de kwaliteit was niet bepaald een reclame voor het horlogemakersvak en men liep er als fabrikant dan ook terecht niet mee te koop.

Een heel veel betere constructie is die van Abraham Louis Breguet, maar ook dan legt de cilindergang als niet-vrij echappement het per definitie af tegen het Zwitserse of Duitse (Glashütter) ankergang. Zelfs in optimale staat zou een cilinderhorloge vandaag de dag snel terzijde worden gelegd; een reden waarom ze anno 2012 heel regelmatig in bureaulaatjes worden aangetroffen.

Met vriendelijke groet,
Robbert

Ik heb zo’n zelfde horloge en daar staat Alpina C op. Alpina is van frederique Constant