Pierpont Watch Co.

Vorige week heb ik een vintage horloge gekocht op de antiekmarkt. Nu heb ik de voorbije week al veel zitten zoeken op internet naar het merk, maar ik vind er zelf vrij weinig over terug. Is er iemand die me meer kan vertellen over het merk “Pierpont Watch Co”?

Alvast bedankt :wink:

http://www.mikrolisk.de/

Oeps, geeft de zoekfunctie niet door. Even openen en pierpont invullen.

en edit, via deze link dus.

En mocht je willen weten wat voor uurwerk er in zit, dan zal je hem open moeten (laten) maken zodat we mee kunnen kijken. Succes!

1 like

Bedankt! Ik heb hem al open willen maken, maar ik krijg hem niet open omdat de achterdeksel ‘hoekig’ is en ik ‘de opening’ (geen idee wat het juiste woord is) niet open krijg.

Ja daar heb je een speciale tool voor nodig volgens mij. Ik zou even in de lijst met horlogemakers kijken wie er bij jou in de buurt woont om hem open te maken.

En wellicht dat wat foto’s ook helpen om tips te krijgen :wink:

Hoop dat dit een beetje kan helpen :slight_smile:
Het horloge zelf loopt te snel en stopt na een paar minuten, dus technisch gezien is het niks waard, maar ik zou toch graag willen weten welk binnenwerk er onder de kap ligt :smiley:

Zitten helaas al wat krassen achterop. Wel een zeer mooie wijzerplaat, maar kast is een beetje geoxideerd. Pas wel op, ik zie dat je nog jong bent, er zit waarschijnlijk heel wat radium onder het horlogeglas dat uit de wijzers is gevallen. Dat is niet echt gezond.

Wellicht dat een van de echte horlogemakers hier op het forum je verder kan helpen?.

Inderdaad, jammer van de krassen en de geoxideerde wijzerplaat. Ik ben er van bewust dat het radium uit de wijzers ‘geen speelgoed is’ :wink:. Ik vind het wel een mooi horloge, maar het blijft jammer dat hij niet werkt. Als ik mijn ander horloge kan gaan halen bij mijn vaste horlogemaker, neem ik hem eens mee, en dan vraag ik eens wat zijn mening ervan is.

1 like

Even een update! Ik heb de horlogekast opengekregen, en het horloge ook terug lopend gemaakt! De balansregulator (ik weet het juiste woord niet) zat gewoon volledig naar links gedraaid! Heb hem voorzichtig terug naar het midden verplaatst en sindsdien draait hij weer lekker op en blijft lopen tot de gangreserve op is. Ook houd hij de tijd nog fantastisch bij! Ik heb uurwerk zelf laten zitten ivm het afgevallen radium.

Nu komt alweer mijn volgend vraagje, is er iemand dat ongeveer een leeftijd kan plakken op dit horloge? Eventueel met de nummers op de caseback? :smiley:

1 like