Poljot / moscow classic of iets anders

Een vraagje voor de rusland kenners

In 2009 heb ik dit horloge gekocht in de veronderstelling dat het een poljot betrof



Het liep niet meer goed en ik heb het naar de horlogemaker gebracht om na te kijken. De baliedame vroeg me wat het was want zo’n horloge had ze nog niet eerder in handen gehad. Ik heb haar verteld dat het een poljot was maar ik zag aan haar gezicht dat ze twijfelde aan de juistheid daarvan.

Op het horloge is geen logo van poljot te vinden maar wel de naam moscow classic nu staat er op mijn blue angels ook geen poljot logo dus of daar een conclusie aan te verbinden is??
Op de site van moscow classic vind ik wel aeronavigator modellen die er op lijken maar die zijn niet helemaal gelijk.

Op sommige websites worden ze poljot aeronavigator genoemd op andere moscow classic en ik heb ook een website gevonden waar dit model simpelweg aeronavigator genoemd wordt.
Iemand enig idee wat dit nu precies is?

De naam Poljot wordt al geruime tijd niet meer gebruikt.
De zoon van de toenmalige eigenaar heeft in 2005 de rechten, mallen en gereedschap verkocht aan Maktime, waar ze nu het 3133 en 3105 uurwerk maken.http://www.users.globalnet.co.uk/~chegeo/maktime.htm
De naam Poljot had hij toen nog niet verkocht, die bewaard hij als appeltje voor de dorst.Ook zijn diverse modelnamen verkocht.

Ok

Dus het kan geen “officiele” poljot zijn.
Volgens de site van julian kampman zit er een 3105 uurwerk in deze aeronavigator link
http://www.poljot24.de/en/pd1141919314.htm?categoryId=3

Op de site van moscow classic kom ik het exacte model wat ik heb niet tegen maar wel een die er op lijkt in dit geval echter met een datum aanduiding en volgens de site een “Molnija” 2416 uurwerk link
http://www.russia2all.com/moscow-classic-russian-military-watches/moscow-classic-aeronavigator/moscow-classic-aeronavigator-russian-watch-360200111.html

Eenzelfde uitvoering kom ik ook tegen als automaat met een ETA 2824 link
http://www.aviation-time.com/en/web/index.php?id=815&s=mc_aeronavigator_swiss_eta_automatic_black2]link
of als handopwinder[url=http://www.aviation-time.com/983/mc_aeronavigator_black[/url] met een MOLNIJA 3602
Dan komen we op de site van juri levenberg en dan zit er een Caliber 2612.1 in link
http://www.poljotuhren.de/shop/product_info.php?language=en&info=p28_AERONAVIGATOR-47mm-FLIEGERUHR-POLJOT-MOLNIJA-S-S-G.html

Kortom het horloge is er met veel verschillende uurwerken en ik vermoed dat deze allen “hommages” zijn van een originele aeronavigator ooit door poljot gemaakt. Al ben ik die nog niet tegengekomen.

De laatste jaren heb ik het niet meer zo gevolgd, maar grofweg kun je stellen dat horloges met datum een Poljot 3105 uurwerk gebruiken en zonder datum een Molnia 3602 zakhorloge uurwerk.