Pontiac horloge van opa

beste mensen,

ik ben nieuw op dit forum dus stel ik mijzelf eerst even voor.
mijn naam is john en kom uit den delder

Ik ben in het bezit gekomen van het horloge van mijn opa alleen werkt het niet.
ik weet alleen dat het gaat om een pontiac horloge , ik zou hem graag weer lopend zien en opgeknapt maar voor ik zo ver ben wil ik eerst graag het type weten en wat het waard is. ik laat hem zoieso maken mits het binnen de perken blijft natuurlijk. ik zal proberen een foto te plaatsten op een online album

mocht de link niet werken zal ik heb even kort beschrijven.
zilver/metalen kast,pontiac 3 sterren, met de cijfers 3-6-9-12 voor de wijzers,witte wijzerplaat met de tekst (pintiac*** incabloc 17 jewels swiss made , en op de wijzerplaat zitten 17 witten bobeltjes ) aan de rechterkant van de behuizing zit het wieltje om op te winden neem ik aan.

ik hoop dat iemand mij verder kan helpen, dan niet zo zeer voor de waarde maar meer het type en wat dit voor horloge is en hoe en waar ik hem kan laten maken

m.v.g john

Hoi John,

Wat je laat zien is een braille horloge, of te wel
een horloge voor blinde/slechtziende mensen.

Er is al eens een postje over geweest http://www.horlogeforum.nl/read.php?19,2449672,2449672#msg-2449672

Voor de rest kan ik je niet veel meer melden dan wat er op
Pontiac blinden of braille horloge valt te Googlen…

mvg

Hi John
Was je opa slechtziend? Dit is namelijk een zgn. braillehorloge. Op de foto is het niet zichtbaar, maar ergens moet je de voorkant open kunnen maken (er moet een scharnier zijn). Dan kun je met je vingers de tijd lezen.
Ik vermoed, dat het uit de late jaren zeventig evtl. vroege jaren tachtig stamt (vanwege het design van het merk Pontiac.)
Ik heb niet de indruk, dat er veel vraag naar dit soort horloges is, dus neem ik aan dat de waarde voor de verzamelaar beperkt zal zijn.

Frans was me voor :slight_smile:
Laat eens weten of het scharnier misschien tussen de beugels bij 12 uur zit en je hem kunt openen door de voorkant omhoog te bewegen door de voorkant bij 6 uur omhoog te bewegen.
Wel voorzichtig!!! doen!!!

Dit is een soort horloge, dat niet door Pontiac zelf gemaakt werd, maar dat door een gespecialiseerd bedrijf werd gemaakt en van het Pontiac merk werd voorzien.
Pontiac wilde het in het programma hebben, maar de vraag ernaar was altijd zeer beperkt, vandaar. Ze bestonden overigens ook als damesmodel.

bedankt voor jullie reactie’s , ik kan op basis van deze info nog heel weinig vinden op google over dit type ,dat vind ik dan toch wel weer leuk ook haha mijn opa was voor zo ver ik weet niet slecht ziend , de waarde van het horloge en of het gewild is bij verzamelaars maakt mij niet zo veel uit, maar wel leuk om te weten natuurijk. ik wil hem laten maken en het liefst met een mooi ouderwets pols bandje (leer) en ga hem dan dragen

alleen hier in mijn omgeving zit geen horloge maker

sorry ik was aan het typen toen het vorige bericht werd geplaatst, er zit idd een scharnier , openen doe je op 6 en scharniert bij de 12

Exact hetzelfde model vinden van horloges is praktisch onmogelijk tenzij je het hebt over een goed gedocumenteerd nog bestaand merk (bijv. Breitling of Seiko) en zelfs dan blijft het vaak lastig (ook omdat vroegere reparaties bepaalde details mogelijk hebben veranderd). Over het merk Pontiac staat hier op het forum een uitgebreid verhaal over de geschiedenis maar modellen dus maar beperkt.

In ieder geval welkom op het forum, kijk wel uit, horloges zijn verslavend. Ik begon dit jaar met één vintage horloge, nu heb ik er bijna 40…

ik heb het verhaal net gelezen op het forum en vond het een mooi verhaal en inderdaat het type gaat erg lastig worden .

wat je zei over verslavend , ik heb vanmorgen dus ook al zitten speuren op het internet !!! en zit zelfs te vriemelen of ik hem niet zelf kan maken maar dat gaat me toch wel wat ver met de ervenis van opa !! ik vind dit toch wel erg leuk allemaal .

Zelf met het uurwerk rommelen van een erfstuk wil ik je zeer dringend afraden.

In het “Ervaringen met uurwerkmakers” gedeelte van het forum staat een kaartje met uurwerkmakers in Nederland, voor jou is de meest dichtsbijzijnde Henk Houkes
http://www.henkhoukes.nl
in Schagen. Je kunt in de regel altijd een vrijblijvende offerte voor een reparatie opvragen.

Jouw Pontiac ziet er een stuk mooier uit, alleen loopt de mijne weer wel.

Zelf met het uurwerk friemelen, kan het erger maken. Het zijn geen LEGO-blokjes dat je makkelijk uit elkaar kunt halen.

bedankt ik heb die winkel gevonden en ook meteen een nette mail gestuurd . alleen bij het bekijken en lezen van de website verwacht ik toch wel een lelijk prijs kaartje !!

zelf aan beginnen gaat ook niet gebeuren , ik ben een handige snuiter maar van opa’s spullen blijf je af