Prijs gouden zakhorloge

Ik heb van mijn overleden vader een gouden vestzakhorloge geërfd. Ik heb iemand die hem van mij over wil nemen, maar ik heb geen flauw idee wat de waarde er van is. Kan iemand mij hier iets over vertellen?
Graag reactie. Bij voorbaat dank.

Het is een Remontoir Cylindre 6 Rubis 14k met ook een gouden ketting en bedel, zie foto’s.

!

Heeft het geen emotionele waarde voor je ?

De waarde is voornamelijk de goudwaarde. Dus het gewicht van de kast en ketting samen (excl uurwerk, glas etc dus).

1 like

Emotionele waarde?
Ja en nee, ik heb geen partner en geen kinderen, dus na mijn dood (ik hoop nog wel dat dit minimaal 20 jaar duurt hoor :slight_smile: ) gaan mijn nabestaanden er over. Ik ben de jongste van 7 kinderen, dus gaat het horloge waarschijnlijk naar … ja, waarheen en naar wie?
Misschien naar een van mijn neefjes of nichtjes die mijn vader niet of nauwelijks hebben gekend en er dus ook geen emotionele waarde aan hechten. Een van mijn broers wil het wel over nemen, dan blijft het toch in de familie (een van zijn kinderen) en heb ik er misschien financieel nog iets aan. Ik heb al veel weggegeven, dus als iemand er toch iets voor over heeft, kan ik er misschien iets leuks mee doen.
Hierbij nog twee foto’s.

Ik ben ook al eens bij een juwelier geweest. Één wilde geen prijsopgave doen maar vond het wel een prachtig horloge en een ander zei ook dat het alleen om de goudwaarde gaat. Via deze site probeer ik achter de waarde te komen en wie weet is er iemand, een verzamelaar, die er meer in ziet.
Mocht dat niet zo zijn en ik weet ongeveer de waarde, kan ik mijn broer vragen of hij dat er ook voor over heeft.

3 likes

Dit is echt de goudwaarde en in principe niets meer. Het uurwerk is super-basic, een 6-steens cylindergang werkje. Dat heeft op zich al geen enkele commerciële waarde. Wel is het nog in prima optische staat inderdaad.

1 like

Heb zelf een zakhorloge van mn bedovergrootvader. Die heb ik zelf nooit gekent en het is financieel niet interessant maar emotioneel voel ik toch een band het is iets tastbaars uit een andere tijd.

Is zo zilverkleurig? hoe weet je dat het 14K is.

Lijkt mij ook zilver!
Die leeuw lijkt erop of je er een zegel mee kan drukken, weet niet meer hoe zoiets heet. Iemand?