Reparatie/restauratie Omega en Jaeger

Enige tijd geleden heb ik 2 horloges geërfd, een Jaeger en een Omega. Beide zijn goed gedragen, maar de tand des tijds heeft zijn weerslag gehad. Biij een lokale horlogemaker in de regio Utrecht konden ze gerepareerd worden, maar ik ben eigenlijk op zoek naar een combinatie reparatie en restauratie. Hopelijk zijn er mensen op het forum met goede en bruikbare tips. Liefst in de regio Utrecht.

4 likes

Aan de Jaeger zou ik niets veranderen, die heeft weliswaar een paar puntjes maar is eigenlijk nog best goed. Voor de Omega zou je eens contact op kunnen nemen met deze partij in Duitsland:
http://causemann-zifferblaetter.de/arbeitsbeispiele/

1 like

Die Jaeger is hoogstwaarschijnlijk eigenlijk een Universal Geneve. Welke nummers staan er op de kast? Service kan best in de papieren lopen als in rond de 500 euro

1 like

Dank voor het meedenken in ieder geval. Was inderdaad niet van plan iets aan de Jaeger te veranderen. Op de kast staat het volgende nummer:

Wellicht ook nog leuk/handig qua extra info. Beide horloges zijn rond 1947 gekocht.

Hier een neefje van de Jaeger: https://antiwatchman.com/products/detail.php?product_id=10941

1 like

En nog één

2 likes

Ik geloof dat jouw Jaeger wel radium cijfers heeft. Mee oppassen, (is mij verteld).

Hier kun je ook terecht voor het opmaken van de wijzerplaat (en de rest).

https://www.ateliermeeus.be/

Andere wijzerset zoeken wellicht? :wink:
Wat er nu op zit is in elk geval niet origineel; er zullen wijzers met lume op gezeten hebben.
(of de wijzerplaat is een swap, zou ook kunnen; de wijzerplaat lijkt haast een fractie te klein voor de kast, maar dat kan vertekening door het glas zijn).

Heel scherp, volgens mij ben ik soms sneeuwblind voor dit soort dingen, maar non-lume wijzers op een lume wijzerplaat kan inderdaad niet…

1 like

Met z’n allen zie je meer dan in je eentje, ik kijk ook wel eens ergens compleet overheen :sweat_smile:

2 likes

Zo kom ik nog eens ergens achter. Uit eerste hand kom ik er helaas niet meer achter of de wijzers (of plaat) zijn vervangen en zo ja wanneer. Maar het zal een mooie zoektocht worden!

De suggesties voor reparatie/restauratie helaas niet in regio Utrecht, maar op zich ook geen ramp. Ik ga eens rustig alles op een rijtje zetten. Andere suggesties zijn nog altijd erg welkom! Ik zal de vorderingen hier blijven posten.

2 likes

Beide horloges liggen inmiddels bij Atelier Meeus in Antwerpen. Updates volgen!

5 likes

Goed adres, en Bussum is toch niet al te ver? :sunglasses:

https://stuckintime.nl/