Reserve op een automaat

Hallo,

Heb nu sinds een goeie 2 maanden mijn Tag Monaco. Ben er zeer blij mee en vind 'm nog altijd juiste keuze voor mij. Ziet er gewoon supercool uit!

Klein vraagje over de reserve echter. Volgens de manual is dat ongeveer 42 uur. Dat was zo na een een week of twee. Nu loop ik echter met een draagdoek over m’n horloge-(linker)arm omwille van een gebroken schouder. Rond dezelfde tijd merk ik dat m’n horloge de nacht niet meer doorkomt. Ik ben bij de dealer geweest en die zegt dat het zou kunnen omdat ik m’n arm weinig beweeg in die draagdoek. Hij zei dat ik het mechanisme moest opwinden voor te gaan slapen.

Om te weten of dit normaal is dacht ik de specialisten van het forum eens om bevestiging te vragen. Die winkel is immers in Japan en ik wil toch weten of ik ongerust moet zijn. Is zo’n mechanisme gevoelig aan hoeveelheid en hevigheid van arm bewegingen?

Dankje,

Frederic

Ja, als je je arm niet of amper beweegt zal de automaat zich niet opwinden. Draag 'm eens een dag rond je ander pols en kijk of dat helpt? Zo niet, gewoon terug naar de dealer…
Gefeiciteerd trouwens met je aanwinst en beterschap met je schouder!

Dat is idd normaal. Toen ik ziek was en veel op bed lag ging mijn Tauchmeister met Miyota automaat echt dramatisch achterlopen. Nu is dat geen TAG maar toch…

Groeten en beterschap,

Stefan

Frederic, draag je mooie klok gewoon een tijdje om je ander arm. Je zult zien dat het uurwerk dan gewoon weer normaal gaat lopen.

Sterkte,
Powerreserve

Mijn beste,

In geval van nood wil ik hem ook wel een tijdje dragen :smiley:

Orologio Signaturis Temporis

Dankje voor jullie reacties, ben weer wat meer gerust!!

Je hebt een PB :wink: