Rikketik aanwinsten 22-04-18

Mijn eerste keer op de Rikketik is mij en mijn vrouwtje goed bevallen :blush:
Ik keek mijn ogen uit maar in eerste instantie nog niks kunnen vinden…Toen maar op jacht naar spulletjes, wilde nog zo’n loepje om in je oog te douwen :stuck_out_tongue_winking_eye: en die gevonden en nog het een en ander aan gereedschap… Toen kwam ik bij twee oudere heren een Pontiac tegen en aangezien ik nog geen Pontiac had deze maar eens bekeken en gekocht met volgens de man een apart origineel doosje(mijn idee voor een vrouwenhorloge maar goed)…de Pontiac was pas gereviseerd door zijn horlogemaker die naast hem zat. Dus ik kwam ook in gesprek met deze heer en vertelde hem dat ik veel Citizen en Seiko vintage heb…Toen kwam het gesprek flink op gang(over overnames van Citizen enzo) en kwam deze heer opeens nog met een Citizen op de proppen die hij pas een servicebeurt had gegeven…
Het was een leuk gesprek en toch nog wat gevonden…de horlogemaker zat vroeger ook veel op HF maar tegenwoordig niet veel meer…Mocht u in dit verhaal uzelf herkennen…Heren bedankt! :+1::smiley:

Nu de foto’s… Ben niet echt bekend met Pontiac maar vond deze redelijk en de Citizen is een 7-Star die ik ooit wel eens ben tegengekomen maar vrij zeldzaam is, hij is van Mei 1969 en heeft volgens mij naast de dag/datum links ook nog de maand staan in cijfers maar hier moet ik nog verder naar kijken

Pontiac:




De Citizen:



Citizen op het originele bandje:

Al met al een leuke dag samen met het vrouwtje gehad :+1::blush:

.

48 likes

Wat is dit voor een ding?

1 like

houdertje voor olie en vet

Oliegevertje toch?

Dat is een reservoir voor verschillende smeermiddelen voor het servicen van een horloge.
Het komt uit een werkplaats van een Enicar dealer.

6 likes

67 likes

Geweldig! Goed gevonden!

1 like

Al in een ander topic gemeld maar omdat ik er zo blij mee ben nog wat foto’s van de bulova accutron spaceview nos 1964

37 likes

Was inderdaad een stuk rustiger dan de vorige keer. Ik blijf het toch een hoog gehalte aan exotisch pratende verkopers vinden, waarin de woorden “new” en “Totally revised” wel regelmatig vallen. Specifiek in het dure segment. En nog steeds die dikke pakken met geld! Niet meer van deze tijd bijna.
Ik kocht een mooi setje Bergeon schroevendraaiers, want moet binnenkort toch wel goed voor de dag komen in onze horloge-clinic. En nog een hoop gereedschap en spullen: keus zat.

6 likes

Aha, dank, daar was ik nooit op gekomen :grin:

Ai die heb ik gemist die bergeon spullen… Die had ik ook wel willen hebben…

Potverdrie meaui!

1 like

Mocht deze ooit weg moeten… :wink:

1 like

Zo niet kan je hem laten servicen of een goedkoop lelijk/gouden donor horloge zoeken. Zal zeer de moeite waard zijn. :+1:

1 like

Mooi man! :ok_hand:

1 like

Die pakken poen is vermoedelijk voor een fors deel zwart geld. Verrassend dat er nog nooit een inval vd belastingdienst daar is geweest.

1 like

Die panda dail vind ik echt héérlijk

Geslaagde beurs zo te zien :ok_hand:
Veel draagplezier

1 like

heerlijk franken…

Leuk zo’n ombouw, maar wat mij betreft alleen met een originele plaat erbij (ik heb er nog een liggen btw.)…

Zal op de meeste beurzen als deze niet anders zijn. Maar het valt in het pin-tijdperk met contactloos je kaartje ergens langs schuiven wel erg op, die pakken geld (echt: dikke stapels) die van broekzak (ja: daar zitten ze dan) verwisselen. Verbazend.

2 likes