Rolex DJ 16234 Blue dial

Hallo iedereen,

Ik ben opzoek naar mijn eerste Rolex en heb er nu een op het oog waar ik bij wil gaan kijken. Nou hoor ik helaas vaak verhalen van mensen die zonder er bewust van zijn te zijn een nep horloge hebben aangeschaft of een horloge waar aan gerommeld is. Daarom wil ik hier graag aan mensen die er meer verstand van hebben dan mij vragen of dit er een beetje goed uitziet voor een eerste Rolex (ik kan maar 2 afbeeldingen toevoegen maar het horloge staat tekoop bij timeless vintage Watches). Alvast bedankt iedereen​:grinning::grinning:!

Op basis van de twee foto’s zie ik niks waar uit blijkt dat het niet echt is. Waar je nog ff naar zou kunnen kijken of de clasp code overeen komt met het bouwjaar van het horloge. Oh en die band zou ik ook nog wel eens willen zien terwijl het horloge wordt vastgehouden ivm rek.

2 likes

Op de linker foto lijkt het er inderdaad of er aardig wat rek op zit, op de rechter foto lijkt het of de band tegen elkaar aan is gelegd.

1 like

Ja eens. Het feit dat zo’n foto er al niet bij zit zegt eigenlijk al genoeg. Dan kun je beter die 16233 van @HanDavinci kopen, die zit in dezelfde prijsklasse geloof ik.

1 like

Bedankt voor je antwoord! Ik zal vragen of er nog een foto van de rek gestuurd kan worden. In de omschrijving van het horloge staat inderdaad wel dat er een minor stretcht is. Wat dus een kleine strekking zou moeten zijn. Wat zou hier verder het gevolg van moeten zijn als ik vragen mag?

1 like

Hoe meer rek op de band hoe harder die slijt (omdat de delen onderling steeds meer speling krijgen). Is wel op te lossen maar dat kost nog wel wat want is allemaal handwerk…

1 like

Oh en het ziet er ook niet uit, veel rek.

U zei?

4 likes

Foi, dat is niet best :joy:

Voor de TS, hier een paar foto’s van mijn eigen 18238 ter vergelijking met hoe de band op de foto van @Garfield er uit hoort te zien.

2 likes

Ik heb persoonlijk ervaring met deze aanbieder van vintage spul, fijne en kundige lui.

#nospon

1 like

Een wereld van verschil inderdaad! Ga ik zeker goed op letten. Kennen jullie nog handelaren in Nederland waar ik zeker even moet gaan kijken?

En voor de band @Chris_EU :grin:

2 likes

@Lexie2797 om de band te laten fixen bedoelt u?

1 like

Misschien deze 16233 wat full set?6400eu

Metropolis, heb ik een zeer fijne ervaring mee en ook geen zorgen als er na de koop twijfel is.

Lees jezelf in ieder geval even goed in en vergelijk modellen/configuraties, zodat je je smaak ook kan ontwikkelen.

AVW of Langedyk of Metropolis.

1 like

Ik begreep dat onze bandenspecialist @Chris_EU er nog 1 te koop heeft.

En @HanDavinci een 16233. Deze heb ik afgelopen vrijdag zelf in de handen gehad, strak exemplaar (de rechter op de foto).

3 likes

Ja dat doet hij en strak ook!